SON DAKİKA

Haber Ekspress

Çatalca’nın yerel pazarı

Çatalca’nın yerel pazarı
Bu haber 19 Ağustos 2019 - 10:10 'de eklendi.
Savaş Atak

Çatalca Belediyesi Yerel Ürün Pazarı benim de çok sıcak baktığım bir proje fakat yer ve konum olarak merkezden uzak bir bölge seçilmiş. Belki özellikle yaz aylarında ilçeye giriş yapanlar hedef alınmıştır. Fakat kurulduğundan beri takip ediyorum Çatalca Halkı’nın yerli ürün pazarına ilgisi oldukça yoğun. Bu nedenle devamlılığı olabilecek bir projeyi yaz aylarıyla sınırlandırmamak gerektiği düşüncesindeyim. Olumsuz hava şartları da göz önüne alınarak daha korunaklı ve sürekliliği olabilecek bir konumda pazarın kurulması hem üretici hem de tüketici adına yarar sağlayacaktır. Bu projenin yaz kış devam edebileceği Çatalca Belediyesi’nin kapalı pazar yeri var. Hafta sonu burası gayet güzel bir şekilde değerlendirilebilinir. Kapalı Pazar yeri, korunaklı ve ilçe merkezinde olduğu için tüketici ve ürecinin de faydasına olacaktır. Yine eğer bu yerel ürün pazarının sürekliliği düşünülüyorsa bence düşünülmeli, kış aylarında da bahsettiğim bölge çok rahat kullanılabilir. Yaz aylarında satılan ürenler gibi yerli üreticinin satışa sunabileceği kış aylarında da üretilen ürünler var. Ayrıca evlerde yapılan yöresel ürünler, evlerde yapılan el emeği ürünlerde burada satışa sunulursa üretici katılım sağlayacaktır. Doğru reklam çalışmalarıyla yerli üreticiye ekonomik olarak fayda saplanırken ilçenin tanıtımı ve canlığı adına da önemli olacaktır. İşin özü Yerel Ürün Pazarı, hali hazırda bulunan Çatalca Belediyesi kapalı pazar yerinde devam edebilir. Standlar hazırlayıp yeni Pazar yerleri oluşturmaya çalışmak ne kadar doğru ve yerinde bir karar olur bilemiyorum.

KALDIRIMLAR

Gelelim Çatalca’nın kaldırım sorunlarına, bir an önce el atılması gereken bir konu kaldırımlar. Dar ve yürümenin zaman zaman imkansız hale geldiği kaldırımlar Çatalca’da yıllardır ihmal edildi. Çatalca Belediyesi güzel bir projeyle kaldırımları genişletmeli, tamir ve onarımlarını yapmalıdır. Seçim süreci boyunca herkes kaldırımlardan, kaldırım işgallerinden bahsetti şimdi kimseden çıt çıkmıyor sanırsınız ki kaldırımlar yenilenmeye başlandı, kaldırım işgalleri sona erdi. Özellikle kaldırımlar işgal edilmeye devam ediliyor. Tabii aydınlatma sorunları da var. Kaldırım aydınlatma direkleri yenilenmeli bakımları yapılmalı.

ÖNERİ

Çatalca’da çocuklarımızın ihmal edildiğini düşünüyorum. Onlar için açılan kurslardan, tiyatrolardan, çocuk sinemalarından bahsetmiyorum. Elbette ki bu tür kursların faydaları küçümsenemez. Fakat sonuçta bu kurslar da eğitim amaçlı etkinlikler. Benim bahsettiğim gönüllerince oyun oynayabilecekleri güvenli alanlar. Oyun oynamak çocukların hayal dünyalarını geliştirmeleri ve iletişim kurmalarını sağlamak adına en önemli etkinliktir. Günümüzün en dikkate alınması gereken sorunlarından biri gelecek nesillerimizin sokak oyunlarından kopuk, teknoloji bağımlısı, sosyallikten uzak olarak yetişiyor olmalarıdır. Sokak oyunlarının tekrar canlandırılması için güvenle oynayabilecekleri oyun sokakları yaratılmalı. Birkaç tane çocuk parkının dışında çocukların nefes alacakları yer göremiyorum. Neyse ki festival yapılıyor da buraya kurulan lunaparkta eğlenebiliyorlar. Tabii ceplerinde paraları varsa, aileleri götürebilecek güce sahipse. Çatalca’ya bir sokak gerekiyor bu sokak hafta sonu iki gün boyunca araç trafiğine kapatılacak. İki gün boyunca bu sokak çocuklara ait olacak. Tablet ve bilgisayar yerine, yere çizdikleri şekillerde sek sek oynayacaklar, ip atlayacaklar, kiremit aşırmaca, misket oynayacaklar. Çatalca Belediyesi’nin burada zabıta aracılığı ile alacağı güvenlik önlemleri ailelerin çocuklarını bu sokağa güvenle bırakmalarına katkı sunacak. Hatta çocuk gelişimi öğrencileri ablalarla birlikte oyunlar oynasalar, değişik sokak etnikleri yapsalar hem öğrenci kardeşlerimizin partime çalışıp para kazanmalarına vesile olunur hem de mutlu çocuklar yetiştirmek adına çok değerli bir çalışma olacağı inancındayım. Çocukları apartmanlardan çıkarmak alış veriş merkezlerinden, tablet, telefon, bilgisayardan, sanal alemden kurtarmak için Çatalca Belediyesi İlçe de bu küçük ama çok önemli adımı atmalıdır. Bakın görün çocukların hayata bakışını olumlu yönde nasıl değiştiriyoruz. Çocuklarımızın rengarenk gönüllerince boyadığı sokak ta yeni arkadaşlıklar kurarak eğlendiğini gözünüzde canlandırın.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa