SON DAKİKA

Haber Ekspress

Ekonomi = Şiddet

Ekonomi = Şiddet
Bu haber 10 Mayıs 2024 - 11:05 'de eklendi.

Şu anda içinde bulunduğumuz zaman diliminde şiddet oranlarının artmasının nedeninin bireysel nedenlerden ziyade, sosyo ekonomik nedenlerdir. Bir toplumda yolsuzluklar, şiddet, adaletsizlikler arttığında o toplumda şiddet artıyorsa bireylerin hasta olup olmadığına değil de ekonomik ve sosyal yaşama bakmak gerekiyor. Bizim toplumumuzda artan şiddetin en önemli nedeninin de bu olduğunu düşünüyorum.

Resmi iyi okumak lazım.
Bir hastalık olarak depresyon ile ev kirası maaşından fazla olduğu için mutsuz ve umutsuz hisseden kişilerin ruh halini birbirinden ayırt etmek gerekir. Birincisi sağlık hizmetlerinin, ikincisi çalışma koşullarının iyileştirilmesini gerektirir.
Sosyoekonomik bir krizin içinde çırpınan insanların ruh sağlığını psikiyatrist ve psikologlardan medet umarak değil sosyoekonomik durumlarını iyileştirerek, sosyal destek sistemlerini harekete geçirerek azaltabilirsiniz..

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa