SON DAKİKA

Haber Ekspress

En büyük başkan bizim başkan

En büyük başkan bizim başkan
Bu haber 16 Nisan 2019 - 14:17 'de eklendi.
Savaş Atak

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in göreve geldikten sonra ilk hizmeti gazetelere ambargo koymak oldu. Mesut Üner’in basın büroya verdiği talimatı, sadece iki gazeteye haber servis edileceği ve gazete abonelerinin de bu yönde düzenlenmesidir. Yerel basını susturmak, sesini kesmek demek siz yöneticilerin bir gözünüzün kör ve bir kulağınızın sağır olması demektir. Merak etmeyin, doğru veya yanlış yaptığınız her şeyi onaylayacak, oturduğu koltuğu kaybetmemek için şakşakçılık yapacak pek çok kişi olacak etrafınızda. Ancak doğru eleştiriler sizin görmediklerinizi, farkında olmadan yaptığınız yanlışlarınızı ve halkın beklentilerini anlamanız için çok değerli bir kaynaktır. Bunu başarma gayretinde olan gazetecileri susturmak sizin sadece etrafınızdaki yandaşlarınızı duymanıza ve halka kulaklarınızı tıkamanıza neden olacaktır. Ekmek kutsaldır ve kimsenin ekmeğiyle oynamak bize yakışmaz, biz büyük bir aileyiz ayrıştırmacı değil birleştirici bir yönetim anlayışı benimseyeceğiz diye yola çıkan Belediye Başkanı Mesut Üner, koltuğuna oturur oturmaz en önemli hizmet saymış olmalı ki yerel gazetelere ambargo koydu. Yerel gazetelerin can çekiştiği ve bu meslekten ekmeğini çıkarmak için emek harcayan gazetecilerin ne kadar zor şartlarda ve güçlüklerle çalıştığını çok iyi biliyorum. İstanbul Gazeteciler Derneği’nin bu konuda gereğini yapmasını ve görevini yerine getirerek gazetecilere sahip çıkmasını diliyorum. Mesut Üner, bu talimatı kendi iradesiyle mi verdi bilmiyorum ama bu fikir hangi aklın ürünüyse, böylesi dar ve sığ fikirleri ile bundan sonra kendilerine çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum.

ÇATALCA CHP ARTIK REHAVETTEN KURTULMALI

Gönüllere girmenin belki de en iyi yolu, beklentilerimiz gerçekleşmemiş olsa bile öz eleştiri yaparak kendimize dönmek ve tekrar adım atarak olumlu iletişim kurma gayretinde olmaktır.

Yani Çatalca CHP İlçe Örgütü seçimi kaybetmiş olabilir, fakat seçim öncesi nasıl mahalle ziyaretlerinde bulunup halk ile bir araya geldilerse seçim sonrasında da mahalleleri ziyaret etmeli, destekleri için teşekkür etmeli, birlikteyiz ve hep sizlerin yanındayız mesajını vermelidir. Vatandaşın kafasındaki kapımızı bir daha dört buçuk yıl sonraki seçimde çalarlar, bizi anca yine o zaman insan yerine koyarlar fikrini yok etmek için bu önemli bir adım olacaktır. Seçilmiş olan meclis üyesi arkadaşlar düzenli olarak mahalle ziyaretlerini gerçekleştirmeli, seçim de olduğu gibi kapılarına gidip çaylarını içip sohbet etmeli, sorunlarını dinlemeli, beklentilerini öğrenmeli ve bu yönde çözümlerini belirleyip çalışma yapmalılar. Zaman çok hızlı geçiyor bir daha ki seçim çalışmalarında halkın karşısına çıkacak, oy isteyecek yüzünüz olsun istiyorsanız bağlarınızı koparmamalısınız. Vatandaşa değerli olduğunu hissettirmek çok zor değil. Seçmenin beklentisi doğal, samimi ve güvenilir olmanız, söylediklerini dinlemeniz ve eleştirilere açık olmanızdır. Bunlarda sizlere yetki vermiş seçmene olan borcunuzdur.

Diğer yandan Çatalca CHP Örgütü, örgüt içi iletişimi güçlendirmeli, hep ben bilirim anlayışından uzaklaşıp, üyelerin fikirlerini dinleyerek yenileşme ve değişime açık olmalıdır. Gözlerindeki pembe gözlüklerini çıkarıp, örgüt içinin artık toz pembe değil griyimsi bir renge büründüğünün farkına varmalıdır. Eğer görevdeki bu yönetim uzlaşmacı, birleştirici bir tavırda değil ise bir an önce ya silkinip kendine gelmeli ya da zaman kaybetmeden örgütün iyileşmesi için kangren olmuş uzuvlarını koparıp atma cesaretini göstermelidir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa