SON DAKİKA

Haber Ekspress

Esenyurt denilince ‘tosuncuk” geliyor aklıma

Esenyurt denilince ‘tosuncuk” geliyor aklıma
Bu haber 09 Eylül 2019 - 19:17 'de eklendi.
Murat Özyıldırım

Tosuncuk denilince akla dolandırıcılık geliyor ya insanın, Esenyurt denilince de rant geliyor. İlk belediye başkanı Gürbüz Çapan, pratisyen doktor iken belediye başkanı olmuş ve başkanlık maaşıyla, bir dönem Cumhuriyet Gazetesi’nin sahibi olabilmişti. Mal varlığından çok haberdar değilim ama küçük bir belde belediye başkanı maaşıyla çok iyi işler yapmıştı. Maaşını borsa da değerlendirdi galiba!
Geçen zaman içinde ne yapıldı edildi, Çapan kenara konuldu ve yerine Necmi Kadıoğlu getirildi. Necmi Kadıoğlu denilince de akla; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki ağaç alımları geliyor. (Sizin aklınıza başka şeyler geliyorsa o sizin hınzırlığınız) Dünyanın her noktasından milyonlarca ağaç alınmıştı ama ortada ağaç yoktu. Raporlarda ‘kurumuş beya’ ibaresi yer alınca, ‘Necmi sen bu ağaç işlerinden anlamıyorsun, gel seni başkan yapalım’ dediler zaar ki, Esenyurt’a bir anda belediye başkanı oldu.
Olsun mu olsun dendi, hükümetin adamı dendi, köyden kente geçişte önemli işler yapar dendi, bölgedeki bütün AK Partililer, hatta belediye başkan adayları bile konuşmalarında ‘Ahanda Esenyurt gibi yapacağız buraları’ diye adres veriyordu. Gerçi Esenyurt’ta yapılan konut projeleri ‘Beylikdüzü’ adresi veriyordu ama olsun AK Partililer için Esenyurt ve Necmi abileri ayrı bir öneme sahipti.
Neyse bir dönem kapandı, geriye bakmanın anlamı yok deniliyordu ki, Necmi Kadıoğlu’nun çiftliğinde yine tezek kokuları yayılmaya başladı.
Adam kendine vakıf kurmuş, kankasını başkan, oğlunu başkan yardımcısı yapmış, yetinmemiş ‘olum sizin neyiniz eksik’ demiş belediye başkan yardımcılarını da mütevilli heyetine almış.
Olsun kendini bağlar demeyin!
Bu vakfa belediyenin 25 bin metrekarelik bir arsasını tahsis etmiş kendi kendine… Yani tüyü bitmemiş yetimin kursağından alınmış bu vakfa verilmiş… Hani belediye kasaları belediye başkanların ‘cebi’ gibi bilinir ya, işte sağ cebinden almış, sol cebine koymuş 25 bini! (Lira değil metrekare)
Ne 25 binler koymuştur zamanla ortaya çıkacak tabi ama, arsa tahsisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘benden onay almadı’ diyor, Sayıştaş ise ‘yok devenin nalı’…
Bu kadar usülsüzlük varken; Esenyurt Belediyesi AK Parti Grubu’nun, tahsisin iptal edilmesiyle ilgili olarak ‘yasal mı olur acep’ demesi ise beni benden aldı!
Sen tüyü bitmemiş yetimin hakkını kursağından al, özel bir vakfa tahsis et, sonra iptal edelim denilince anlamsızca manevralar yap! Kesin aklımızla dalga geçiliyor da bizim haberimiz yok!

ÖZYURT DA MERCEK ALTINA ALINMALI
Küçük bir nalburken, Necmi Kadıoğlu’nun belediye başkanlığınla birlikte Türkiye’nin gündemine oturma becerisi gösteren müteahit Özyurt’ta mercek altına alınmalı ve yaptığı bütün projeler gözden geçirilmelidir. Yok öyle, geçmiş geçmişte kaldı masalları! Koca Esenyurt’ta kafanı çevirsen Özyurt’un yaptığı inşaata kafanı çarpıyorsun…
Hani derler ya, çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz!
Eee ‘haramilerin saltanatına son vereceğiz’ diye yola çıkıp, haramzadelerle uğraşmazlarsa, benim gibi bir abdal da gelir onlarla uğraşır!

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa