SON DAKİKA

Haber Ekspress

Fanatik, Sorgulamayan Ezberci Halk Yaratılıyor

Fanatik, Sorgulamayan Ezberci Halk Yaratılıyor
Bu haber 25 Mayıs 2018 - 17:00 'de eklendi.
Savaş Atak

Sevgili okurlar ülke gündemi, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemine kilitlenmiş durumda. Futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutma alışkanlığı olan vatandaşlarımızın büyük bir kesiminin, mecliste görüşülen anayasa değişikliği ve başkanlık siteminin içeriği hakkında bilgi sahibi olduğunu düşünmüyorum. Vatandaş ise tarafı olduğu siyasi parti Evet ya da Hayır dediği için, bilgi sahibi olmamasına rağmen kararını ona göre belirliyor. Yoksa başkanlık sistemi neleri götürür, neleri getirir vatandaşımızın pekte bir fikri olmadığı ortada. Seçimden seçime halkın karşısına çıkıp bol keseden atmak dışında, seçimden sonra adeta halktan uzaklaşan ve seçmenini bir daha ki seçime kadar hatırlamayan siyasiler ise ülkemizin geleceği için çok önemli olan bu konu hakkında halkı adam gibi bilgilendirmiyor.

Seçimlerde kahvehaneler ve halkın uğrak yerlerinden ayrılmayıp, seçilip milletvekili olmak için kendini yırtıp, oy isteyenler Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini şekillendirecek olan bu gelişmeyi halka gerektiği gibi anlatmıyorlar. Hadi milletvekillerimizin işleri yoğun kavga etmek gibi önemli çalışmalara da imza atıyorlar. Peki siyasi partilerin il ve ilçe örgütleri ne işe yarıyor? Evetçiler; neden evet dediklerini, Hayırcılar; neden hayır dediklerini gidip halka, seçmenine adam gibi anlatmıyor, bilgilendirmiyor.

 Her gün medyadan takip ettiğimiz değiştirilmesi kabul edilen anayasa maddelerinin içerikleri nelerdir, ülkemizin geleceği hakkında gecenin bir vakti verilen bu kararlar vatandaşlarımızın hayatında neleri değiştirecektir bunları öğrenmek bu ülkede yaşayanların hakkı değil midir? Ben şu ana kadar bir siyasi partinin bu konuda halka inip bilgilendirme yaptığını görmedim. Önümüzdeki günlerde de göreceğimizi sanmıyorum. Adeta halkın bilgilenmesini istemiyorlar. Bilmemiz gerektiği kadarını medyadan kamuoyuna pompalıyorlar. Kavgaları, kim kimi ısırdı, kim kime ne dedi? Bunlarla halkı oyalayıp fanatik ve sorgulamayan ezberci halk yaratıyorlar. Sonra sosyal medyada profil fotoları değiştirilmesi isteniyor Evetçiler ve Hayırcılar profil resimleri oluşturuluyor ve bilgi yoksunu vatandaş sosyal medyada sığ fikirlerle birbirini yiyor. Dolar almış başını gitmiş, zengin çok zengin, fakir çok fakir olmuş, akaryakıta zam gelmiş, işsizlik almış başını gitmiş. Bu hengame de bunları da göremeyen bir toplum haline geliveriliyor. Halk bu evet-hayır tartışmanın içinde birbirini yiye dursun bir anda, bilmediği, anlamadığı bir konuda ülkesinin, ailesinin, çocuklarının geleceği için hiç düşünmeden Evet ya da Hayır demiş bile. Hepimize geçmiş olsun. Bu anayasa değişiklikleri ve başkanlık sistemi işte böyle göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçecek. Bilmemiz gerektiğini düşündükleri, bizleri layık gördükleri bilgilerle gidip evet ya da hayır diyeceğiz. Hayırlısı olsun.

Ya Çatalca’yı Çok Seviyorlar, Ya da Beni Doğruluyorlar

Yaşadığım ilçe Çatalca ile ilgili olarak yazacak mıyım diye soranlar var. Trafik sorunu, üçüncü köprü bağlantı yolları, KİPTAŞ, artan konut fiyatları gibi konular da yazmamı isteyenler oluyor. Çatalca ile ilgili yazacağım çok şey var. Ancak siyasette ağır basıyor. Son dönemde Çatalca CHP Eski İlçe Başkanları’nın bir araya gelmesi dikkat çekiyor. Aldığım duyumlara göre bugün yine sabah kahvaltısında bir araya geleceklermiş.

Çatalca’daki CHP’li Eski İlçe Başkanları tarafından organize edildiği söylenen bu sefer ki kahvaltılı toplantıya, Çatalca’daki Sivil Toplum Kuruluşları da davet edilmiş. Eğer gerçekleşirse STK’lardan ne kadar katılım olur bilemiyorum ama bana göre bu gelişme çok ilginç. Çünkü, Çatalca’da uzun yıllar gazetecilik yaptım ve ilk kez bir siyasi partinin eski ilçe başkanları ve eski yöneticiler tarafından organize edilen, STK’ların da davet edildiği bir toplantı görüyorum. Hele düne kadar yıldızı barışmayan, birbirini beğenmeyen en ağır şekilde eleştiren isimleri bu toplantılarda yan yana görecek olmak ise beni çok şaşırtıyor, güler misin ağlar mısın? Bu isimler ya Çatalca’yı çok seviyor. Ya da benim önceki gün yazdıklarımı ispatlanmaya çalışılıyorlar. Ne diyelim hayırlısı olsun. Umarım kendileri için değil, Çatalca için ülkemiz için önemli kararlar alınır ve uygulanır.

Ne Yazmıştım

(16 Ocak 2017) Dün birbirlerine küfür edenleri bu gün yan yana görmek mümkün iken, yine bu gün yan yana olanları yarın birbirlerine küfür ederken görmekte mümkün. Bu cümle genelde siyasetçiler için kullanıyor biliyorsunuz.  O nedenle yaşasın siyasetçilerimiz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa