SON DAKİKA

Haber Ekspress

Güle güle Hami Amca

Güle güle Hami Amca
Bu haber 24 Mayıs 2018 - 17:03 'de eklendi.
Feyyaz Düzgün

Çatalca’nın yaşayan efsanelerinden birini daha yitirdik. Sessizce aramızdan ayrıldı. Onu sadece siyasetten tanıyanlar olabilir. Belediye Başkanı Cem Kara’ nın babası olarak da tanıyanlar olabilir. Ben burada onu tanıdığım kadarıyla, aynı mahalleden komşusu olarak anlatacağım. Bildiğim kadarıyla..

Halk Parti’ liydi Ali Hami Kara. Hem de sağlam Halk Parti’ liydi. Cumhuriyetçiydi, Ulusalcıydı. Konuşmaya başladı mı; Kurtuluş Savaşı’ ndan, Sakarya Meydan Muharebesinden, Mustafa Kemal ATATÜRK’ten, silah arkadaşlarından bahsederdi hep. Yanındakiler sıkılırdı bazen, işlerine gelmezdi çünkü. Ama zaman haklı çıkardı Hami Kara’ yı. Cumhuriyete, Atatürk İlke ve İnkılaplarına ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde ne kadar doğru söylediği bir kez daha ortaya çıktı.

Lafını çekinmeden söylerdi.Doğru bildiğini hep konuşurdu. Kimseden korkmazdı.Yeri gelir nasihatta verirdi, tecrübeleriyle.Çatalca’ ya sahip çıkmamız gerektiğini hep söylerdi bize.Güzel insandı Hami Amca.. Aynı mahallede, aynı cadde de oturtuğumuz için sürekli karşılaşırdık.Bazen evin camından görürdüm onu.Kışın kasketini ve paltosunu hiç çıkarmazdı üzerinden. Yolda karşılaştığımız zaman bıyık altından hep gülerdi bana. ”Yaşar’ ın Oğlu” diye severdi beni. Ne de olsa aynı mahallede, aynı bahçede büyümüşler bizimkilerle.. Elini öperdim her zaman. Konumuz hep belliydi genelde. Ülke Gündemi, Çatalca ve Siyaset..

Her ölüm zamansızdır Beklenmedik anda kapıyı çalar. Hami Amca için de zamanı gelmişti, aramızdan ayrılmanın. Hoca sorar ya, ”Nasıl Bilirdiniz ?” diye. ”İyi Bilirdik” demek adettendir. Biz sadece iyi bilmedik Hami Amca’ yı.. Sert bakışlarının ardındaki çocuksu yüreğini hep hissettirdi bize..

Allah Rahmet Eylesin. Nurlar İçinde Yat. Güle Güle

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa