SON DAKİKA

Haber Ekspress

Hoca yellenirse…

Hoca yellenirse…
Bu haber 07 Haziran 2019 - 13:44 'de eklendi.
Metin BAŞBEKÇİ

Meşhur atasözümüz “Hoca o… sa, cemaat s… ar” deyimi bir kez daha gündem oldu. Gaziantep İyinacar Cami hocası F.Y bayram namazı vaazında “Sakarya yalan, kahramanlar yalan, keşke savaşı kaybetseydik” demesiyle büyük bir tepki topladı.
Tarih bilinci olmayan bir topluma, yalan yanlış ve eksik bilgilerle tarih dersi vermek ancak bizim ülkemizde olur. Bilmez bilmediğini de bilmez.
Savaşı kaybetseydik Osmanlıyı tekrar kuracakmışız.
Ah be hoca değil Osmanlıyı turşu bile kuramazdık.
Gaziantep savunması esnasında Fransız’a geçit vermeyen Şahinbey den kimse bahsetmedi mi sana.
Fransız askerlerinin, anasının peçesine uzanan ellerine, taşla karşılık verip süngülenen Mehmet Kamili demi dinlemedin.
Köyünde Mollalık yapan ve düşmana karşı seksen eşrafını toplayıp “Analar bizi bugünler için doğurdu” deyip harbe oturan Karayılan ı damı anlatmadılar
Ya Azap Osman ı hiçmi duymadın. Tüfekçi Yusuf ustaya gelip silah isteyip fakat silah olmadığı için 6 yaşındaki kızını Halep de zengin bir aileye 5 altına evlatlık veren bu vatan sevdalısını hiçmi okumadın. Sırf silah alabilmek için evladından vazgeçen bu kahramanlara ne cüretle yalan dersin.
Aç kalıp, susuz kalıp, silah olmadan cephane olmadan kaledeki bayrağı asla indirmeyen ve işgali kabul etmeyen kahraman bir ecdadın torunu olmak neden rahatsız etti seni.
Şimdi sor hoca kendi kendine benim kanım bu kahramanlarla aynımı acaba diye.
Bu aziz millet işgal edilen memleketinde her türlü zulmü görürken, acı zerdali çekirdeğinden un yapıp ekmek yaparken, bu ekmeği yediği zaman öleceğini bile bile yine de düşmana boyun eğmeden çoluğuna çocuğuna yedirirken, düşman bile buna hayret ederken sen hangi akılla bunlara yalan diyorsun. Buna kahramanlık denilmez de ne denir?
Vaaz vermesi kolay, asıl düşmana karşı koymak vatana, bayrağa, ezana sahip çıkmak kolay değil. Bunun için koca bir yürek gerek. O da varsa tabi. Savaşı kaybetseydik sen imam olurdun yoksa papaz mı onu da kendine sor.
Yellenmeyi bırak hoca çünkü çok pis kokutuyorsun….

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa