SON DAKİKA

Haber Ekspress

HUZURLU TOPLANTI

HUZURLU TOPLANTI
Bu haber 18 Ekim 2018 - 14:15 'de eklendi.
Savaş Atak

Çatalca İlçe Emniyet Müdürlüğümüz Çarşamba günü yaptığı Huzur Toplantısı’nda Çatalca’nın ne kadar huzurlu bir ilçe olduğunu verilerle ortaya koydu. Suç oranları yok denecek kadar az. Bu güzel ilçenin hep böyle olmasını umut ediyorum. Gelecekte de umarım bu veriler hep böyle kalır. Toplantının sonucu asayiş anlamında Çatalca İstanbul’daki diğer ilçelere göre daha huzurlu bir ilçe. Tabi Huzur Toplantısı da çok huzurlu geçti. Bundan önceki toplantının birinde yaşanan, gereksiz siyasi tartışmaya sahne olmadı. Sakince konuşulması, tartışılması gereken konular gündeme getirildi. İş böyle olunca toplantıyı organize eden kurumlar da rahatsız olmadı, katılımcılar da. Demek ki neymiş, huzuru bozan bazı isimler çevremizden uzaklaşırsa hepimiz huzurlu oluyormuşuz.

Şimdi konumuza dönersek;

Toplantıda vatandaşın sokakta, kahvede sürekli olarak dile getirip haber yapmamızı istediği bir konu vardı. Kuzey Marmara Otoyolu İnşaatı’nda çalışan hafriyat kamyonlarının zaman zaman yaşattıkları olumsuzluklar. Çakıl Mahallesi Kovuk Dere Mevkii’nde faaliyet gösteren, yine aynı Otoyol İnşaatı için malzeme temin edilen taş ocağının yarattığı olumsuzluklar. Bunların hepsini Huzur Toplantısı’nda gündeme getirip, sorularımı ilettim. Hem İlçe Emniyet Müdürümüz, hem de Çatalca Kaymakamımız sorularımıza açık yüreklilikle cevap verdi. Peki neydi bu sorunlar; Taş ocağının büyük bir toz bulutuna neden olması, kamyonların ise seyir halindeyken yolda birbiriyle yarış halinde olması, brandasız yük taşımaları, sinyal ve plakalarının olmaması gibi konular.

Çatalca Kaymakamı Sayın İnci Sezer Becel, firmayla gerekli görüşmelerin ve uyarıların sürekli olarak yapıldığının altını çizerek 2019 yılının Mart ayına kadar otoyol inşaatının biteceğini, yaşanan yoğun kamyon trafiğinin bu tarihten sonra olmayacağını düşündüklerini söyledi. Olumsuzlukların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin ise alınmaya devam ettiğini ifade etti.  Anlayacağınız Çatalca Halkı biraz daha sabredecek.  Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik ise sorumuz üzerine gerekli denetimlerin ve yol kontrollerin yapıldığını bu güne kadar 700 civarında araca bu manada cezai işlem uygulandığını hatırlattı. Benim anladığım kadarıyla yetkililer gerekli her şeyi yapıyor ama firma bunu ne kadar dikkate alıyor tartışılır. Kaymakam Hanım’ın dediği gibi artık biraz daha sabredeceğiz anlaşılan…

Bu toplantıların daha verimli olması adına Çatalca Kaymakamı Sayın İnci Sezer Becel, halkın da bu toplantıda olmasını çok arzu ettiğini söyledi. Bir daha ki huzur toplantısında bu katılımı sağlamaya çalışılacağını ifade etti. Keşke halkımız da bu toplantılarda olsa ama ne yazık ki duyarsız kalıyoruz. Baş başa olduğumuzda eleştiriyoruz ama bu ve benzeri toplantılarda sorun ve sıkıntıları anlatmaktan uzak duruyoruz. Benim başıma gelen de Nasrettin Hoca’nın fillerle olan hikayesi gibi… Bundan bir hafta önce bir araya geldiğimiz ahali ile sözleştik, Huzur Toplantısı’na gidip sorunları ve önerileri orada konuşacağız dedik. Toplantı günü geldi çattı ama salonda yine bizler vardık. Ne yazık ki bu ve benzeri toplantılarda daire müdürleri, muhtarlar, dernek yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri filan oluyor. Hatta bazıları gelmiyor bile bıkmışlar artık, tabi biz de bıktık aynı yüzleri görmekten aynı konuları konuşmaktan. Aslında Çatalca şanslı bir ilçe, çünkü bir Kaymakam sorunları, önerileri, sıkıntıları dinlemek ve çözüm üretmek için halkın görüşlerini dikkate alıyor. Çatalca halkı bu şansı değerlendirmelidir. Fakat ben halkın bu manada katılım sağlayacağını sanmıyorum. Keşke halk, ilçeyi ilgilendiren bu tür toplantılarda en önde yer almış olsa. Belki toplantı saati mesai saatlerinin dışına ya da hafta sonuna alınırsa halkımız katılım gösterebilir diye düşünüyorum. Bunun dışında hafta arası mesai saatlerinde bu katılımın olacağını hiç sanmıyorum.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa