SON DAKİKA

Haber Ekspress

İkizler burcunda Mars Retrosu (30 Ekim 2022 – 13 Ocak 2023)

İkizler burcunda Mars Retrosu (30 Ekim 2022 – 13 Ocak 2023)
Bu haber 02 Kasım 2022 - 18:46 'de eklendi.

İnsanlar büyük bir yalan küçük bir yalandan daha çabuk inanırlar ve yeterince sık tekrarlarsanız, er ya da geç buna inanacaklar.”

İkizler burcunda gerçekleşecek olan Mars Retrosu 30 Ekim 2022 ile 13 Ocak 2023 tarihleri arasında olacak.

Mars, enerjimizi, eylemlerimizi, cesaretimizi, rekabetçi ve savunmacı yapımızı, fiziksel gücümüzü,öfkemizi ve irademizi ifade eder.

Retro ise, “içe dönmek” demektir. Daha önce üstünde geçmiş olduğunuz konular tekrar gündeminizde olacağı için, halledilmemiş sorunlar, içte biriken sözler ve düşünceler dışarı çıkacak.

Mars’ın Hava elementinde olduğu zaman enerji şeklimiz, zihinsel ve akılsal enerjiye yönelir vefikirlerimizi harekete geçirerek, zihinsel uyaranlara karşı duyarlılık gösteririz.

İkizler burcundaki Mars bize kelimelerin bıçaklar kadar keskin olabileceğini gösteriyor.  “Kalem kılıçtan keskindir” atasözü, Mars’ın İkizler’de nasıl çalıştığına güzel bir açıklama olacaktır.

İkizler’deki Mars, kelimelerle zihine savaş açar. Hangi düşüncelerle düşündüğümüzün çok önemli olduğu dönemlerdir ve bu düşünceler önümüzdeki birkaç ay içinde zihinlerimizde dolup taşacak, meydan okuyacak ve silaha dönüştürülecek.  Herkes söylediği sözlerle kendini savunmaya çalışacak.

Akıl, mantık ve muhakeme yapılması gereken durumlarda zaman zaman konuşarak tepkimizi gösterirken, zaman zaman da öfkeli ve agresif davranışlarda bulunarak tartışma veya kavga oluşturabilecek durumlar içinde bulunabiliriz.

Kafanızın içinde çok fazla zaman geçirme eğilimindeyseniz ve/veya paranoyak, takıntılı, endişeli ve/veya genel olarak sağlıksız düşünce kalıplarına eğiliminiz varsa, bu dönemde ekstra dikkatli olun.  

Özellikle bu dönemde, Mars ile Neptün sürtüşmesi de olacağından fiziksel enerjinizde düşüklük, uyuşukluk, tembellik, uyku uyuma ve kalkmama isteği gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bağışıklık sisteminizde düşüklük olacağı içinde, kolayca hastalanma riski var.

Mars Neptün arasındaki sürtüşme parasal dolandırılma/ kandırılma, para kaybı, dedikodu yapmaya veya yalan konuşmaya yönelme, şüpheci davranışlarda bulunarak gerginlik yaratma ile bağımlılıkları da (alkol,sigara) tetikleyebilir.

Haliyle, hem kişisel ve ailesel hem de çevresel konulara karşı tahammül seviyemiz azalabilir.

Mars retrosunda, saldırganlık/pasif saldırganlık ve eylem/eylemsizlik ifadelerine sahip olacağımız anlamına geliyor. Özellikle siber saldırılar veya diğer büyük saldırılar oldukça gerçek bir ifade olarak akla geliyor.

Mars retroları, bilinen savaş kurallarının geçerli olmayabileceği zamanlardır.  Savaşçılar kirli oyunlar oynayabilir veya hiç savaşmadan tamamen vazgeçebilir.  Bu hem mecazi hem de gerçek olabilir.

Propaganda yapmak, yanlış bilgilendirmelerde bulunmak, dezenformasyon, bilgi eksikliği ile haber ve medyanın sömürülebileceği, yıkılabileceği, silahlandırılabileceği, istikrarsızlaştırılabileceği ve sansürlenebileceği tüm yolların hepsi Mars’ın İkizler transiti ve retrosundaki 7 aylık zamanı kapsayacak.

Mars retro yapmaya başladığında, dispozitörü olan Merkür ‘de Akrep burcunda transite başlıyor. 17 Kasım’a kadar Mars ve Merkür karşılıklı ağırlama içinde birbirlerine destek olacaklar.

Fakat Mars retrosu Tutulmalar arasında başlayacağı içinde (25 Ekim Akrep Güneş Tutulması ve 8 Kasım Boğa Ay Tutulması) kaotik ve karışık zamanlar olacak.

Retro başlangıcında Sosyal medya platformlarında, medya ağlarında, elektronik aletlerde (EMP saldırısı), telekomünikasyon, trafik lambaları kesintisi, elektronik arabaların durması ve büyük elektrik kesintilerinin olması gibi alanlar üzerinde kesintiler meydana gelebilir.

İlk retroya girişte Ekim sonu zaten sosyal medya platformu olan instagram’da dünyadaki tüm kullanıcılar uygulamaya giremedi ve sorunlarla karşılaştılar. Ayrıca 2023 yılının başında da bu kesinti durumları görülebilir.

Bilgisayarınızdaki ve cep telefonunuzdaki verileri yedekleme işlemi yapmanızı öneririm. Kargo işlemleri, lojistik, ticarette alım/satım ve takas işlemleri ve malın stoklanması, navigasyon sorunları, trafikte tartışma/kavga, karayolları kazaları, metro veya tüneller (yeraltı aktarım sistemleri) içerisinde sorunlar ve aksamalarda görülebilir.

Bununla birlikte, yazılı basında, gazetelerde köşe yazarlarının ve gazetecilerin kalemleri daha fazla sivrileşebilir. Radyo- televizyon, haber kanallarında spikerler, fikirsel tartışmalar içinde bulunabilir ve tartışma programları daha sert bir atmosfer içinde olabilir.

Hükümet ve Muhalefet içerisindeki fikir ve görüş ayrılıkları ile ittifak içinde kopmalar olması sebebiyle basın yayın organlarını ve televizyon/haber gündemini etkileyerek, merak uyandıracak bilgileri de ortaya çıkarabilir.

Yakın çevrenizdeki kişilerle (yakın akraba/kardeş/komşu) olan iletişiminizde ve görüşmelerinizde eski veya yarım kalmış konular gündeminize düşebilir. Özellikle erkek kardeş/abi, dayı, amca, enişte veya kardeş gibi gördüklerinizin hayatındaki olaylar ön planda olacaktır.

Daha önce girmek istediğiniz bir sınav ya da sonucundan ümidi kestiğiniz bir sınav sonucu/belge tekrardan gündeminize gelebilir. Yeni bir eğitime/kursa başlasanız bile bazılarınız ders saatlerinin uzunluğundan ya da eğitmenden sıkılabilir.

Bir yandan da, 2022 yılının sonunda İkizler’deki Mars retrosu ile Oğlak burcundaki Retro Merkür (29 Aralık’ta başlıyor) arasında contra-antiscia ve 150 lik açı özelliği aktifleşecek.

Mars’ın Oğlak burcundaki yücelimi ise, ani ve büyük olayları gösterecek. Çünkü Oğlak burç doğası sistem, devlet ve hükümet ile bağlantılıdır.

İkizler ve Oğlak burcu doğaları birbiriyle iletişim kuramayacağı için,biri hızla işlem yapmak isterken diğer yavaş yavaş yapmak isteyecek. Hal böyleyken her iki gezegenin retro zamanı olan (29 Aralık)Mars’ın retrosuna girdiği ilk günden (30 Ekim) çok daha önem arz etmekte çünkü hem Mars hem de Merkür retro konumda.

2023 yılının başlangıcı daha büyük bir sorun ve karışıklık yaratacağa benziyor. Özellikle 29 Aralık 2022 ile 12 Ocak 2023 tarihleri arası dikkat çekicidir.

Kanun, yasa ve sistemde değişiklik yapılması ve bununla ilgili eyleme geçme çalışmalarınıgöstermekte. Ticari yasalar veya istihdam konuları gündemimizde. Ticarette alım-satım ve takas durumları aşırı pahalılıktan dolayı sorun olacağa benziyor.

Eğitim ve öğretim konuları ile eğitim müfredatı, milli eğitim ve bakanlığı, sınav sistemi, girilecek sınavlar- sorular-cevap anahtarlarındaki hatalar, prodesür ve kurallarda değişim, yurtiçi veya yurtdışı bağlantılı belgelerin ortaya çıkışı, yurtdışı pasaport/ vize/ evrak/bekleme sürelerinde sorunlar, yeraltı kaynaklı volkanik patlamalar, toprak kayması/heyelan gibi doğa olaylarını da tetikleyebilir.

Kısacası, Mars retrosu zamanı içerisinde hem kişisel hem de ülkeler bazında dürtüsel eylemler,tahammülsüzlük, savunma veya itme/defetme davranışlarıyla birlikte, yalana inanmak ve/veya kandırılmak, paranoya düşünceleri içinde olmak, kaza yapmaya meyilli olmak ve fiziksel enerjimizin düşük olması sebebiyle hastalıklara açık olma gibi konular meydana gelebilecek.

Hem bireysel hem ülkemiz içinde hem de ülkeler arası olabilecek tartışmalar, kavgalar veya savaş başlatan eylemlere girişilmesi “ilk kim başlatırsa, kaybeden de o olacak” olarak bizlere gösterecektir

Selin Çeğilli

Astrolog – Beden Dili ve Profil Analiz Uzmanı

Arkturus Eğitim ve Danışmanlık Merkezi

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa