SON DAKİKA

Haber Ekspress

KADINA ŞİDDET BİR GÜÇ GÖSTERGESİ DEĞİLDİR

KADINA ŞİDDET BİR GÜÇ GÖSTERGESİ DEĞİLDİR
Bu haber 07 Aralık 2022 - 16:26 'de eklendi.

Günümüzde yaygınlaşan kadına şiddet olaylarını biz de herkes gibi kınıyoruz. Bana göre bunun sebebi, erkeğin gücünün şiddet yollarıyla gösterilmesini desteklemek ve psikolojik rahatsızlık olarak belirlediğim bu durumu yüceltip daha da arttırmak ve alınan güvenlik önlemlerinin az olması.

Daha küçük yaşlarda bir erkek çocuğu okulda kavga ettiği zaman o çocuk dayak yerse ailesi ayrı şiddet uygular sebebi şu “Neden dövemedin?” Evet maalesef durum bu. Küçük yaşta iki erkek çocuğu birbirilerine dövdürüp kim daha güçlü diye görmek istiyorlar. Aile içi tartışmaları o çocukların gözleri önünde uyguluyorlar. Bu durumda da o çocuk büyüyünce şiddete meyilli yetişiyor ve çok kötü sonuçlara yol açıyor ve nedense erkeklerin tüm spor alanı şiddet altında. futbol sonunda kavga.. Buna tek sebep, aile ortamı ve ailenin yanlış yönlendirilmesi. Şimdi gel gelelim güvenlik konusuna.. Ne yazık ki güvenlik önlemleri de yeterince alınmıyor bunun hepimiz farkındayız. Gündemde defalarca gördük rahmetli olan tüm kadın arkadaşlarımızın ardından gündeme gelen haberleri emniyete bildirip emniyette olmadıklarını. Bu bir ülkenin güvenlik sorunudur ve mahkeme eksikliğidir. Kadın katili dediğimiz karakter yoksunlarını görüyoruz hangisi içerde? Hiçbiri.
Peki ama bu durumu engelleyenlerin hangisi dışarıda? Hiçbiri. Güvenliği sağlayamazsak daha çok kadın ablalarımızı, kardeşlerimizi kaybedeceğiz. Düşünsenize kaç anne daha rahmet edecek, kaç çocuk annesiz kalacak, kaç gelinlik hayali kuran kardeşlerimizi kaybedeceğiz.
Çözüm mü,
güvenlik önlemleri ciddi anlamda arttırılmalı ve bütün erkek bireyler için psikolog zorunluluğu olmalı. Bunun zorunlu olma nedeninin en büyük sebebi ise doğuda psikoloğa yanaşılmaması. Aslında bütün bu durumu gerçekleştirenler rahatsızlığının farkında ama gitmeye utanıp çekiniyorlar ve gitmeyince daha büyük şeylere yol açılıyor.
Bu durum gerçekten çözülmesi gereken ilk sorunlardan biri..

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa