SON DAKİKA

Haber Ekspress

KADINLAR GÜNÜ MÜ?

Fiziksel ve psikolojik şiddette maruz kalan, taciz edilen, tecavüze uğrayan, aciz görülen, çocuk yaşta gelin edilen kadınların kadınlar günü.

KADINLAR GÜNÜ MÜ?
Bu haber 25 Mayıs 2018 - 16:43 'de eklendi.
Mine Atak
Fiziksel ve psikolojik şiddette maruz kalan, taciz edilen, tecavüze uğrayan, aciz görülen, çocuk yaşta gelin edilen kadınların kadınlar günü.
İş hayatında tacize uğrayan, çalışma hakkına saygı duyulmayan her şeye rağmen herkese rağmen dimdik ayakta kalmak için savaşan kadınların kadınlar günü.
Öldürülüp yaşam hakkı elinden alınan, eğitim hakkı olmayan, kahkaha ile gülmesi ayıp karşılanan, gülmesi bile yasak olan kadınların günü.
Sokakta özgürce dolaşamayan, geç saatte dışarı çıkması hoş karşılanmayan, toplu taşıma araçlarına binmekten korkan kadınların günü.
Evladını ne zorluklarla büyüten vatan sağolsun deyip canını kara toprağa veren şehit analarının, hayat arkadaşını al bayrakla sarılmış tabutla son yolculuğuna uğurlayan gözü yaşlı şehit eşlerinin kadınlar günü.
Sur’da, Cizre’de ve yurdumuzun terörle mücadele içinde olduğu diğer illerinde evini ocağını terk etmek zorunda kalmış çaresiz kadınlarımızın kadınlar günü.
Fabrikalarda sigortasız, insanlık onuruna yakışmayan ücretlerle çalışan kadınların kadınlar günü.
Kadınlığından korkan, ürkek, baskı altında özgürlüğü kocasının elinde olan, geleceğinden umutsuz kadınların kadınlar günü.
1800’lü yıllardan bu güne daha iyi çalışma koşulları için, emeklerinin karşılığı olan ücret hakkı için ve daha iyi bir yaşam için hala mücadeleye devam eden ve henüz hakkı olan verilmemiş kadınların kadınlar günü.
Tarihten günümüze biz kadınlar için başkaları tarafından belirlenmiş ve üzerimize yapıştırılmış bütün rollerden önce insan olduğumuzun bilincine varılıp, insan gibi özgürce yaşayabileceğimiz, çalışabileceğimiz, sokağa çıkabileceğimiz, güleceğimiz, güven içinde korkmadan bir erkeğin koruması altında değil bir birey olarak saygı duyularak, cinsel obje gibi görülmeden, tacize, tecavüze, şiddete maruz kalmadan hayatımızı sürdürebileceğimiz, kadınlığımızdan utanıp korkmadığımız kadınlar günlerimiz olsun.
Hayatı kadınlara zehir etmeye çalışan her şeye karşı sapa sağlam durmak için direnen belki gözü yaşlı ama yüreği sevgi dolu şevkat dolu biz kadınların her şeye rağmen, KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN.
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa