SON DAKİKA

Haber Ekspress

Kadir Topbaş Ne Anlattı

Kadir Topbaş Ne Anlattı
Bu haber 25 Mayıs 2018 - 16:56 'de eklendi.
Savaş Atak

Büyükçekmece Ak Parti İlçe Başkanlığı önceki hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla STK’lara yönelik bir program organize etti. İlçe Başkanlığı’nı bu programda başarılı bulmadığımı söylemek istiyorum.

Öncelikle salon daha dolmadan İBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ı salona almak ve boş masalar arasında dolaştırmak hiçte doğru olmadı. Bu partinin iç sorunu fazla detaya girmeyeceğim. Ancak beni en çok ilgilendiren, Sayın Topbaş’ın bu programda yaptığı konuşma oldu.

Sayın Topbaş konuşmasında Büyükçekmece ve bölgesiyle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Neredeyse bir hafta geçmesine rağmen ilçe bu önemli konuları kamuoyuna aktarma becerisini gösteremedi.

Metro, teleferik, İSKİ Havza korumada yapılması düşünülen değişiklikler. Bu konular bölgemiz için hayati önem taşıyor. En önemli konu ise havza koruma!

Biliyorsunuz yıllardır süre gelen İSKİ yasakları, dere ve göl kenarındaki insanlarımızı mağdur etti. İSKİ her ne kadar istimlak bedellerini ödeyerek bu mağduriyetin önüne geçmeye çalışsa da, bir yandan kamu bütçesi buralara aktarılırken diğer yandan da özellikle tarım yapan ve buralar da yerleşik hayat sürenleri zora soktu.

Şimdi Sayın Topbaş yaptığı açıklamada yeni bir sistemden bahsetti ve bu bölgeler de atık suların büyük kanallar ve kollektörler ile taşınabileceği vurgusunu yaptı. Bu proje ne zaman hayata geçer bilemiyoruz. Ama uygulama başlarsa artık havza koruma nedeniyle yapılaşma ve tarım yapılması ile igli sorunlar yaşanmayacağa benziyor.

Diğer yandan Silivri’ye kadar uzanacak olan metrobüs çalışması, Bakırköy’den Sefaköy’e kadar gelen metronun Tüyap’a kadar getirilmesi, yine Büyükçekmece Tüyap’tan Büyükçekmece Merkezi’ne yapılacak olan teleferik projesi bu projeler bölge insanını çok yakından ilgilendiriyor.

Ama Sayın Topbaş’ın verdiği bu bilgiler konuştuğu salonda kaldı. O nedenle Büyükçekmece Ak Parti İlçe Örgütü önem taşıyan bu konuların kamuoyuna gerektiği gibi aktarılmasını sağlayamadı. Bende okurlarımı bilgilendirmek amaçlı buradan paylaşmak istedim.

Çatalca Hayırcıları

Çatalca’nın Hayırcıları’nı sahada göremiyorum. Önceki hafta Cumhuriyetçi Çatalca Platformu’nun çalışmasında gördüğüm bazı isimler partisinin ve partisinin Belediye Başkanı’nın yaptığı referandum çalışmalarında yoklar. Referandum sürecinde sahaya inip çalışacaklarını söyleyen isimleri, partisinin düzenlediği çalışmalarda şu ana kadar göremedim. Çatalca Belediyesi Eski Başkanı İ.Fırat Aykut, Kasım Kolcuoğlu, Hasan Girgin neden CHP İlçe’nin ve Belediye Başkanı Cem Kara’nın çalışmalarına katılmıyorlar merak ettim. Fakat şunu söylemem gerekiyor. En son bildiğim, Mustafa Baysan’ın da dahil olduğu bu isimler Cumhuriyetçi Çatalca Platformu’nun, Kaleiçi Mahallesi’nde yaptığı çalışmada yer almışlardı. Belki önümüzdeki günlerde partinin düzenleyeceği çalışmalarda da kendilerini görebiliriz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa