SON DAKİKA

Haber Ekspress

Kova burcunda Yeniay – (21 Ocak 2023)

Kova burcunda Yeniay – (21 Ocak 2023)
Bu haber 21 Ocak 2023 - 20:55 'de eklendi.

-“ İyi dostlar yıldızlar gibidir. Her zaman göremezsin ama orada olduklarını bilirsin.”

21 Ocak 2023 tarihinde saat akşam 23.54 de Kova burcunda Yeniay meydana gelecek. Yeniay Kova burcunda 1 derecede, I. dekanında ve Satürn dwad’ında olacak.

Bu dekan modern astrolojide Uranüs’ü ve klasik astrolojide Satürn’ü temsil eden alandır. Haliyle Yeniay’ın (Güneş ve Ay’ın) hem Uranüs hem de Satürn ile kavuşum yaptığını düşünebiliriz.

Bu durumda, Satürn (muhafazakar/geleneksel) ile Uranüs (modern/egzantrik) birleşiminin hava elementinde ve sabit nitelikte olmasıyla öncelikle toplumsal ve kolektif konularla bağlantılıdır.

Ayrıca ilk derece Koç burcu doğasını ön plana çıkartır ve çocuksu heyecanı ile yeni bir şeylerin başlaması için heyecan ve tutku duyar. Fakat bu noktada sabırsız yapısını da ortaya çıkartacağı için, hevesi kaçtığında başlattığı durumu veya ilişkiyi yarıda bırakabilir.

Bu durumda, hem yeniay’ın yeni başlangıç isteği ile hem de koç doğasının öncü ve ilk yapanı olmak isteği özelliği ile birleşeceği için, başlangıç yapmak istediğiniz her konu da “bu durumdan veya ilişkiden sıkılsam bile devamını getirebilir miyim?” sorusunun cevabına göre yeni bir şeye başlamanızı öneririm.

Toplumsal açıdan sosyal adaleti ve sosyal refahı, çevre sorunlarını, toplumsal ve sosyal düşünce şeklini, toplumsal vicdanı ilgilendiren konularla birlikte, gökyüzü ile ilgili bağlantılı olan fırtınalar/ hortum/ yıldırım/ şimşek gibi durumları da içermektedir. Havanın soğuması veya yağışların artışı beklenebilir.

Kişisel olarak ise, başarıya giden yolda engellerin üstesinden gelmeye çalışacağımızı, ileri görüşlü olabileceğimizi, benzersiz, kendine has ya da özgünlük içeren, alışılmadık yaklaşımlarla/davranışlarla birlikte kendi özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı ilan edeceğimiz bir Yeniay olacaktır.

Yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kurma, yeni gruplar veya topluluklara dahil olma isteği ile çevrenizi genişletmek isteyebilirsiniz.

Yeniay’ın yöneticisi Satürn – Venüs kavuşumu Retro Uranüs ile sürtüşmeli açı içerisinde bulunuyor. Eskiden görüştüğünüz ve dostluk kurduğunuz iste aşk ilişkiniz olsun ister arkadaş ilişkiniz olsun, sizden veya diğer kişiden haber alma veya görüşme durumunu da tetikleyebilir.

Yeniay’ın yükseleni Terazi burcunda ve Satürn dwad’ında bulunuyor. Aynı Venüs-Satürn kavuşumu etkisi burada da gözükmekte. Birleşmeyi, ayrışmayı, sınır ve mesafe koymayı veya arabulucu olarak arada köprü kurmayı da anlatmaktadır.

Yeni aşk ilişkisi başlangıcı ise, yukarıda yazmış olduğum soruyla bağlantılıdır aslında. Birlikte keşif yapabileceğiniz, “önce arkadaşlık” kurabileceğiniz görüşmelerin/ilişkilerin olacağını da ifade etmektedir.

Fakat Venüs’ün Kova burcu doğası sizleri yanıltmasın. Bazı platformlarda “yeni bir aşk – romantizm geliyor” diye yazılıyor, bu şekilde düşünmek çok yanlış olacaktır.

Çünkü Venüs Kova burcu doğasında iken, duygusal olarak derinleşemez. Arkadaşlık ve dostluk yapısı ön plana çıkar.

“İlk önce arkadaşlık sonra ilişki” davranış modelini benimsediği için, sizi arayan soran ya da sizin aradığınız/sorduğunuz kişilerin, hem arkadaşlık/dostluk hayatınızda sizinle aynı kafa yapısında olan kişileri tekrar önünüze getirecektir.

Süregelen ilişkinizde iseilişkinin adını koymak istemeyen” kişiler ile yaptığınız görüşmeleri ifade eder.

Bu durumda yeni aşklar geliyor demek yerine, eski arkadaşlıkların/dostlukların canlanacağı veya ad konulmadan ilerlenmek istenilen ilişkilerin ön planda olacağını söyleyebiliriz.

Bazı dostluk veya arkadaşlık ilişkisi de, siz veya diğer kişinin bu zamana kadar yaptığı eylemlerden ve tavırlarından hoşlanmadıysanız, ani bir söz veya hareket sonucu ilişkinizi bitirme noktasına da getirebilir.

Yeniay’ın Mars ile destek durumu ise, kişisel sorunlarınızı dost sohbetlerinde masaya yatırmanızı, ortak arkadaşlarınız hakkında dedikodu yapmanızı, geleceğiniz adına yapmak istediğiniz işlerle ilgili aklınızdaki fikirleri paylaşmanızı sağlayacaktır.

Sömestr tatilinin başlaması ve karnelerin alınması sebebiyle çocuklar ile ebeveynleri arasında ders notlarındaki sıkıntılar veya notlarında başarılı olanların ise aileleri tarafından vaad edilen sözlerin maddi- manevi karşılığının gelemeyişi sıkıntı yaratabilir.

Çünkü Mars – Merkür – Güney Ay Düğüm arasındaki YOD açı enerjisi aktifleşecek ve maddi açıdan herkesin temel ihtiyaçlarına öncelik göstermesi, diğer/keyfi isteklerin ikinci plana atılması durumunu göstermektedir.

Sağlık açısından baktığımızda ise, bağışıklık sisteminin düşüklüğü, baş ve göz ağrısı, el ve parmaklarda kramp ve karıncalanma hissiyatı görülebilir.

Kısacası kişisel olarak bizi sınırlayan, kısıtlayan, disiplin altına almaya çalışan, muhafazakarlık ile, güçle, iktidarla, korkuyla, baskıyla üzerimizde tahakküm kurmaya çalışılan her ne konu/durum/olay ya da kişi/kişiler olursa olsun, artık kendi hayatımızı kendi şartlarımıza göre yaşama isteğimizi harekete geçireceğinden beklenmedik, öngörülemez bir şekilde ortaya çıkartacağız.

Ülkemiz açısından baktığımızda ise, Yeniay’ın yükseleni Mars ile kavuşum halinde. Ülkenin Muhalefetini harekete geçiren konuları tetiklemekte fakat Merkür ile karesi ise, otoritesi/ konumu belli olan ve yaşça büyük olan kişilerle olan grubun/partinin içerisindeki kişiler arasında fikir çatışmaları ile sözel saldırılar söz konusu.

Seçim ile ilgili muhalefetin aday açıklaması ise, Şubat ayının ikinci yarısına kadar ki süreçte gözükmektedir.

Uluslararası finansal şirketler, yabancı yatırımlar, deniz aşırı ülkelerle olan anlaşma ve ittifaklar konusunda yeni girişimler, bağlantılar kurulabilir.

Ülkenin yasal sistemi, yasaların aktarımı, toplumun değerleri, adetleri, sosyal kuralları, dini veya inanç sistemi, ahlaki ve kültürel yapısıyla bağlantılı konular ile spor veya sanat camiasındaki kişiler, üniversite, rektör –dekan olan kişiler, felsefe ve bilimle bağlantılı konular gündemlerimizde olacak.

Sevgilerimle

Selin Çeğilli

Astrolog / Beden Dili ve Profil Analiz Uzmanı

Arkturus Eğitim ve Danışmanlık Merkezi

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa