SON DAKİKA

Haber Ekspress

Oğlak Burcunda Yeniay – (23 Aralık 2022)

Oğlak Burcunda Yeniay – (23 Aralık 2022)
Bu haber 22 Aralık 2022 - 18:50 'de eklendi.

Değişim; bir noktada ölmek, yeni bir noktada doğmaktır…”

23 Aralık günü saat öğlen 13.17 de Oğlak burcunda Yeniay meydana gelecek. Oğlak burcunda 1 derecede, I. dekanı olan Satürn dekanında ve Oğlak dwad’ında gerçekleşiyor.

Oğlak burcunun yöneticisi olan Satürn, bu Yeniay’ın başrolündeki gezegen olmasına rağmen sadece retro Uranüs ile majör açıya (kare) sahip.

Bu durumda aslında Satürn ile Uranüs arasındaki döngüyü aktifleştiriyor. (45 yıllık döngü)

Geçmişten günümüze baktığımızda bu döngü içerisinde Toplumsal ve Tarihsel olayların yaşandığını da görmekteyiz.

Özellikle 2020 ile 2023 yılları arasındaki Satürn (muhafazakar) – Uranüs (modern) kare açısı, yaşlı nesil ile genç/yenilikçi nesil arasındaki çatışmayı da ifade etmektedir.

Bu sürtüşme durumuna baktığımızda sonuç olarak Satürn – Uranüs Döngülerinde, siyasi dengelerin, hükümetlerin, kurumların ve siyasi partilerin düzenin değiştiğini, regülasyon – deregülasyon politikasını, politik ve ekonomik yapılarının istikrarsızlaşmasını, finansal krizleri, ekonomik ve finansal yapıların yeni bir düzenlemeye girişini ve yeni sistemin yapılandırmasıyla ilişkili olabileceğini söyleyebiliriz.

Bu bağlamda, yaşlı/muhafazakar politikacılar ile genç/modern politikacılar arasındaki çekişme de net bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

Özellikle yeni yıl sonrası Merkür retrosu ile Mars retrosu arasındaki bağlantı, siyasi dengelerin hem tekrara düşen durumları hem de değişmesi gereken durumlar için mücadele edilmesi gerektiğini 2023 yılı boyunca bizlere gösterecektir.

Ayrıca Oğlak ve Satürn doğası kısıtlamalarla ilişkili olduğu için Asgari ücretin belirlenmesinde artış olmayacağını da göstermektedir ki, bu yazıyı yazarken sonucun böyle de olduğunu öğrenmiş oldum.

Bunun dışında, Oğlak burcu doğası, yönetim şekli, hükümet, iktidar partisi, lider veya devlet başkanı, kanunlar, yasalar, prosedür ve kurallar, yaptırımlar, otorite, yönetim, sorumluluk, sınırlar, itibar, tanınmave prestij ile ilişkilidir.

Oğlak burcu doğasındaki Yeniay’ın, Merkür – Venüs – Pluto ve Karma asteroidi ile kavuşum yapmakta ve fakat Chiron ile de yaralayıcı ve hasar verici bir meydan okuma içerisinde bulunmakta

Kadersel süreçlerin içinde olduğumuzu açıkça gösteriyor.

Karma asteroidi ile etkileşim içinde olacak bu OğlakYeniay’ı etkisi 14 Şubat 2023 tarihine kadar devam edecek.

Aslında hem toplumsal hem de bireysel olarak yaşadıklarımızın sebep ve sonucun ne olabileceğini göstereceğinden, görevlerimizi yerine getirip getirmeme, sorumluluk alma ya da alamama gibi konularda “Yaşadığımız olaylar veya karşılaştığımızkişiler neden aynı?” sorusunun cevabını bulmamızı da sağlayacak.

Halkın ve hükümetin arasındaki bilinç ve bilinçaltında olan konular, fiziksel veya psikolojik olarak hasar ve yara verici şekilde kendini göstermekte. Belki de bu durum her iki tarafın da zaaflarını aydınlattığı için, her biri kendine göre kendi bulunduğu durumu değiştirmek veya değiştirmemek için mücadele ettiğinden, aşırıya kaçabilecek dürtüsel tepkilerin ortaya çıkışı ile olması istenmeyen sonuçları da doğurabilecektir.

Hem toplumsal olarak hem de bireysel olarak düşüncelerimiz, isteklerimiz, ihtiyaçlarımız,geleceğimiz adına olmasını istediğimiz konulara ait önemli kararlar almakta acele etmemeliyiz.

Yeniay haritasının yükseleni Koç burcunda ve Yeniay’ın gerçekleştiği 1 derecesi de, Koç burcu etkisinde.

Bu konum yeni başlangıçları ifade etse bile, bu başlangıçlar aslında düşünüldüğü gibi olmayabilir. Çünkü Ay ve Güneş, Koç burcundaki Jüpiter ile sürtüşme içerisinde bulunmakta.

Aşırılıklara yönelmek ölçüyü kaçırma durumunu da ortaya çıkartacağından “ölçülü” ilerlemek gerekecek.

Kibirli veya böbürlenme içeren davranışlar veya eylemler gösterilmesi, bireysel egomuza zarar verici veya özgüven düşürücü hareketleri de beraberinde getirebilir.Şişirilmiş veya göze güzel gözüken ve ulaşılması kolay olabilecek durumlar, yaralayıcı ve hasar verici sonuçlar doğurabilir. Zaten halk dilinde “gaza gelmek” tabiri de aslında jüpiter’in bir gaz balonu olduğunu bizlere hatırlatmakta.

Kısacası, emin adımlarla yavaş yavaş hedefe doğru ilerlemeyi sağlamak, bu zaman içerisinde en doğru yöntem. İstenilen başarı için önümüze çıkacak sınavları veya testleri azimle ve dirayet göstererek geçtiğimiz takdirde, istediğimiz yere ulaşabileceğiz. Önümüze gelen bir şans veya kaynak varsa bile, daha temkinli yaklaşmakta fayda var çünkü asıl bizden istenilen durum “şansımızı kendimizin yaratacağı” yönünde.

Bununla birlikte, Güney Ay Düğümü ile Psyche kavuşumu ve Chiron-RetroMars arasında YOD açısı var. Kadersel bir durum daha meydana geliyor.

İlişkilerimizde yaşadığımız maddi ve manevi şekilde bizleri etkileyen, geçmiş fakat hala etkisi ve izlerigeçmemiş olan sorunlardan, hasarlardan ve yaralardan kaçmadan yüzleşir isek, o konumuz ne ise onun üstesinden geleceğimizi de ifade ediyor. Bu konular kimimize göre iş ilişkisi, kimimize göre ailesel, kimimize göre iş/kariyer veya finansal konularla bağlantılıdır.

Ayrıca bu zaman içerisinde ülkeden tatil veya taşınma amaçlı yurtdışına gitme konusunda pasaport işlemlerine başvurmak, vize ile yurtdışına çıkma konularına ait prosedürlere göre işlemler yapılması ve zamanın uzaması da olası dahilindedir. Eğitim-öğretim konuları, öğretmen ataması bekleyenler içinde (ocak ayı içerisinde) bazı branşların prosedürlerin de ve şartların da değişim söz konusu.

Sağlık açısından baktığımızda ise, akciğer ve nefes alma sorunları, enfeksiyon ve ateşli hastalıklar, eklemler, diz, kemikler, diş ve diş eti sorunlarını göstermekte. Özellikle gençler ve çocukların gribal enfeksiyon sorunları Ocak ayı sonuna kadar devam edebilir, dikkatli olmakta fayda var.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa