SON DAKİKA

Haber Ekspress

Ölen ölsün kalan sağlar için de bir güzellik düşünürüz!

Ölen ölsün kalan sağlar için de bir güzellik düşünürüz!
Bu haber 17 Haziran 2020 - 12:18 'de eklendi.
Naz Tuana DOĞDU

“Halkın arasında her şey bitti ve virüsü yendik” algısını yerleştir; ardından halkı suçlu bul. Süreci yönetmek yerine, algıyı yönetmeye çalışırsan olacağı budur. Tüm ülkeyi üç hafta kapatsaydınız bugün bu halde olmayacaktık.

Tüketim çarkları için AVM’leri açtınız, salgının ilk günlerinden itibaren üretim devam etsin diye işçileri balık istifi gibi çalıştırdınız, sokağa çıkma yasağında bile fabrikalara ve şantiyelere çalışma izni verdiniz, toplu taşımada yüzde elli olan kısıtlamayı kaldırdınız.

Açlık ile virüs arasında seçime zorlanan işçilerin Mart ayında covid kaynaklı ölümleri toplam iş cinayetlerinin %13’ü iken Mayıs ayında %19’u oldu. (İSİG). Ee halk şimdi maske takmıyormuş; siz halka “virüs azaldı, yendik, yazda azalacak, güneş bitirecek” derseniz, zaten psikolojik olarak daralan ve sıkılan halkın önünü alamazsınız. Bakın, ilk zamanlar vaka sayısı daha azdı ama hassasiyetimiz daha fazlaydı. Şimdi ise vaka çok daha fazla ama hassasiyetimiz azaldı çünkü alıştık, insan böyledir. Sen inisiyatifi halka bırakamazsın, madem yönetme iddian var, önlemi alıp yöneteceksin. Şimdi ise milyonlarca yavrumuzu sınava sokacaksın ve hala daha halkı suçlayacaksın.

Her ay yüzlerce emekçimiz hayatını kaybediyor.

“Biz halkın iyiliği için her türlü tedbiri aldık” söylemi üzerinden görünüşü kurtarma kısmı bitti işin. Şimdi sırada “Ölen ölsün kalan sağlar için de bir güzellik düşünürüz” kısmı var.

Dikkat edin de ölmeyin kazara, kimsenin umurunda değilsiniz çünkü.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa