SON DAKİKA

Haber Ekspress

‘ONUN UÇUN’

‘ONUN UÇUN’
Bu haber 12 Kasım 2018 - 11:49 'de eklendi.
Barış Çelik

Yıl 2001. İstanbul’a ilk ayak bastığım yıl. Yerleştiğim ilçe Büyükçekmece ve o gün bu gündür bu ilçede yaşıyorum. Geldiğin günden bu yana ne değişti ilçede diye sorarsanız, “hiçbir şey” derim.

İlçe adım adım yerinde sayıyor. ONUN UÇUN değişim şart. Büyükçekmece’nin değişime, yeniliğe ihtiyacı var.

Aynı görüntüden bıktığımız için evimizdeki koltuk takımının yerini arada bir değiştirmiyor muyuz? Her değiştirdiğimizde gözümüze daha hoş gelmiyor mu? ONUN UÇUN yenilenmek iyidir.

Büyükçekmece, padişahlık sistemine çoktan geçmiş bir ilçedir. Elinize bir kamera alın 24 saat kaydedin, dejavu olursunuz. Her yıl aynı şeyler… Aynı sözler… Yenilik yok, yenilenmek yok. Bilim kurgu filmi gibi sanki, dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. ONUN UÇUN yenilenmek, yeni heyecanlar gerek. Hasta olmuş Büyükçekmece’ye yeni bir doktor gerek. 25 yıldır aynı doktora gidiyoruz, aynı ilaçları alıp farklı sonuç bekliyoruz. ONUN UÇUN yeni doktor şart.

Susturulup küstürülmüş CHP’liler, CHP’ye emek vermiş gönül vermiş insanlar adeta uzay filmlerindeki gibi uyutulmuş, yıllar sonra uyandırılmayı bekliyorlar. Damarlarında mücadele azmi olan, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”  diye slogan atan Büyükçekmeceli CHP’liler uyandırılmayı bekliyor. ONUN UÇUN uyanın eyy CHP’liler! Siz savaşmazsanız kim savaşacak sizin yerinize? CHP’yi bu sol görünümlü sağcılardan kurtarma vaktiniz gelmedi mi?

ONUN UÇUN uyanın, bir daha kaybedip bir daha başlayın ama yılmayın. Unutmayın! Bu partiyi GAZİ MUSTAFA KEMAL kurdu. Bu partiye gönül verdiyseniz ona layık olun.

Kızdığınız AK Parti icraatlarının tamamı ilçenizde de aynı şekilde yapılmakta. O halde komşunuza kızmaya ne hakkınız var? ONUN UÇUN uyanın artık!

Ne demişti Gazi Mustafa Kemal Atatürk? “Ülkeyi kurtarmak için bir lider bekliyorsanız ben size hiç bir şey öğretememişim”. Bu laf ilçeniz için de geçerli.

‘Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir adamı, bir adam bir ülkeyi kurtarır’ sözü aklınıza gelsin. Tunceli’nin küçük bir beldesi olan Ovacık’ın Belediye Başkanı’nın bu ülkeye nasıl umut ektiğini gözünüzün önüne getirin. Ülkenin doğusundan gelen bu umut tohumları neden batısındaki bu güzelim Büyükçekmece’den de yayılmasın? ONUN UÇUN uyanın! Korkmak, yılmak solculara göre değil.

Harikulade bir ilçemiz var ama yavaş yavaş öldürülüyor.

İlçede gerçek anlamda değişen tek şey belediye binası. 25 yılda, bir belediye binası dikmek başarı ise o zaman diyecek sözüm yok. Diğer büyük başarısı; 25 yıl sonra aklına gelen “Büyükçekmece’ye hoş geldiniz” yazısıydı ama ona da sahip çıkamadılar.

ONUN UÇUN değiştirin bu doktoru. Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çeviren bu zihniyet, bahçeli evlerinizi havuzlu gösterişli evler ile elinizden alıyor. Havuza olan hevesiniz 3 gün sonra biter ama yeşile, toprağa olan ihtiyacınız ölünce dahi bitmiyor. Yedirmeyin bu taşcılara güzelim bahçelerinizi!

Yandaşa göz yumulup muhalife göz açtırmayan bu faşist anlayışın, CHP çatısı altında yapılıyor olması daha da acı değil mi?

ONUN UÇUN uyanın artık! Ülke için savaşan bir Ali Şeker çıkaran Büyükçekmece CHP ilçe örgütü, kendisi için savaşan bir Ali Şeker çıkartamıyor mu? ONUN UÇUN uyanın artık.

Neden (Onun uçun) diye soranlar olacak. Bunun cevabını Hasan Akgün’ü takip edenler iyi bilir ama bilmeyenler için açıklayayım. Bizler bu lafı dejavu olarak Hasan Akgün’ün her konuşmasında tekrar tekrar tekrar dinleriz.

İçinde azıcık mizah olmayan yazıya yazı demem ben. Okurken gülümsemek iyidir. 🙂

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa