SON DAKİKA

Haber Ekspress

Satürn – Uranüs Döngüsü (45 yıllık döngü)

Satürn – Uranüs Döngüsü (45 yıllık döngü)
Bu haber 02 Ekim 2022 - 16:51 'de eklendi.

“ İnce bir çizgidir, özgürlük ile cesareti ayıran…”

Satürn ve Uranüs gezegenleri arasındaki etkileşimler, toplumsal ve kolektif olaylarla ilişkilendirilir. Bir meydan okuma ve gerilim yaratan bir mücadele durumudur.

Yaşanacak önemli olayların, ani ve geçici değişikliklerle yeniden yapılanmasına olanak verir. Fakat bu geçici değişiklikler öncesi de, olayların alt yapısında neler olabileceğini az çok bizlere gösterir.

Satürn – Uranüs döngüleri, siyasi dengelerin, hükümetlerin, kurumların ve siyasi partilerin düzenin değiştiğini, imparatorlukların yıkıldığını, jeopolitik ilişkileri, politik ve ekonomik yapıları istikrarsızlaştırma, regülasyon – deregülasyon politikasını, finansal krizleri, bankaların ve finansal kurumların çöküşünü, ekonomik ve finansal yapıların yeni bir düzenlemeye girişini ve yeni sistemin yapılandırmasıyla ilişkilidir.

Bu bağlamda, 2021-2022-2023 ve süre gelen yıllar içerisinde ekonomik dengelerin değişeceğini- (dokunulan/elle tutulan parasal kaynakların değişimini), toprak, tarım, gıda üretimi- alımı alanlarında daralma olacağını, kıtlık veya bazı gıdaların üretiminin bitişini, “yerleşik düzen/statüko” ile “entelektüel değişim/devrimci fikirler” arasındaki çatışmaların meydana geleceğini bizlere gösterdi ve göstermeye de devam edecek.

Satürn aslında, kendi kendine işleyen bir sistemi anlatır. Sınırlandırmayı, yapılandırmayı, inşa etmeyi, kuralları, sorumluluk almayı, birleştiriciliği ve kalıcılığı ifade etmekle birlikte muhafazakar/gelenekselci yapıdadır.

Uranüs ise, ani ve birdenbire olan değişim ve olayları ifade eder.

İlerlemeyi, aydınlanmayı, yeniliği, yaratıcılığı, bireysel özgürlük ve bağımsızlığı, devrim, değişim ve reform ile ilgilidir. Modern/yenilikçi yapıdadır.

Hayatımızda bir sınırlandırma (Satürn) var ise, bu sınırlandırmadan kurtulmak/özgürleşmek (Uranüs) için de bir yol vardır.

Fakat bu sınırlamalardan kurtulmak için önce zincirlerimizi kırmalı, önümüzdeki bariyerleri tırmanarak aşmalıyız ancak o zaman özgürlüğün gerçek manasını anlayabiliriz.

Özgürlüğümüzü elde etmek için, her zaman mücadele etmek zorundayız. Elbette bu durum hiç birimiz için kolay olmayacaktır.

Bu bağlamda, Satürn ve Uranüs arasındaki etkileşimden ortaya çıkabilecek ana konu başlığından birisi, batı hakimiyeti/kapitalist sistemin yavaş yavaş çöküşe doğru ilerlediğini ve doğu hakimiyeti/sosyalist sistemin (küreselleşme ve tek dünya hükümeti) yönüne doğru ilk adımların da atılmakta olduğunu anlatmaktadır.

Ana konu başlığından diğeri ise, ekonomi ve finans konuları olacak.

Çünkü Boğa burcu doğası gereği finansal “güvenlik” ihtiyacı istemekte ve hayatındaki hızlı değişimleri sevmemektedir, fakat Uranüs ise doğası gereği  “özgürlük” ihtiyacını istemekte ve sadece akılla ilgilendiğinden dünyevi malları pek önemsemeyecektir.

Haliyle bu durumda, maddi güvencemize ait finansal koşullarımızla ilgili ani ve öngörülemeyen şekilde değişimler yaşanacağını söyleyebiliriz.

Daha önceki yıllara baktığımızda Satürn – Uranüs sürtüşmesi 1929-1931 yıllarındaki Amerika’da Borsa’nın çöküşüyle başlayan “Büyük Buhran” zamanına ve işsizlik oranının iyice artış gösterdiği anlara işaret etmektedir.

Global olarak mal varlığının dengesizliğine ve eşitsizliğine vurgu yaparak, ülkelerin parasının değersizleşmesi ile ülkelerin finansal kaynakları ve malları için itibar kaybı, gelir adaletsizliğindeki makasın iyice artış göstermesiyle, zenginlerin daha da zengin olduğu, fakirlerin ise iyice yoksullaştığını açıkça ifade etmektedir.

Para piyasaları, maliye, bankacılık sektörü, Merkez Bankaları, FED ve finansal kuruluşlar ile para birimleri (elektronik/kripto para birimleri -Bitcoin) bankalar ve bankacılar, finansal kurumlar, finansörler, nakit akışı, çek defteri, borçlanma ve harcama, menkul kıymetler, hisse senetleri, serbest piyasa (döviz kurları), ulusal hazine, spekülatif olmayan tahviller, hazineler ve emlak gibi parayla ilgili hemen hemen her konu gündemlerimizde olacak.

Geçmiş yıllardaki Satürn – Uranüs döngüleri ise,

Mayıs 1942’de (Boğa burcunda kavuşum)

Aralık 1951’de (Yengeç-Terazi karesi)

Nisan 1965’te (Balık- Başak karşıtlığı)

Ekim 1975’te (Aslan-Akrep karesi) olarak meydana geldi.

Bu yıllar içerisinde ve daha önceki yıllara baktığımızda da, temelde olan küresel bir değişim veya gelişim, kolektif fikirler ile ideallerin başlangıcı olması sebebiyle de tarihsel savaşların meydana geldiğini ve sosyoekonomik yapıların dönüşümünün gerçekleştiğini söyleyebiliriz. (45 yıllık döngü kapandı.)

Daha sonraki (45 yıllık) yeni döngü ise Şubat 1988’de başladı. Dünya da ekonomik ve politik değişimlerin meydana gelmesiyle teknoloji ile ilgili çığır açan konular da ortaya çıktı.

Örneğin yukarıda yazdığım tarihler itibariyle patlak veren olaylar ve o olayların sonuçlarına baktığımızda, Sovyetler Birliği’nin çöküşü ve soğuk savaşın sona ermesi, Berlin Duvarının yıkılması ve nükleer silahların yayılması/nükleer felaketler (çernobil), teknolojik olarak bilgisayar/cep telefonunun hayatımıza girmesi gibi konularla bağlantılı olduğunu söyleyebiliriz.

Şimdi ise, bu döngünün son ayağına geldik. (2032 yılında 45 yıllık döngü kapanıyor.)

2021-2022 ve 2023 yılları ile devam eden süreç içerisinde (döngü kapanana kadar) statükoda radikal değişimler, fikirsel ve eylemsel özgürlükler, “değişime direnç gösterme ile yeniliğe adım atma”, kontrol/baskı ile özgürlük arasında çekişmelerin olacağını anlatmaktadır.

Artık amacına uygun olmayan yapıları da çökerterek, sistem yeni bir reforma ihtiyaç duyacaktır. Böylelikle, sosyal adalet-sosyal reform, göç ve göçmen hakları, işçi halkları, medeni haklar, insan hakları, hayvan haklarına önem verilmesi ve sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket edilmesi gerekecektir.

Dünya üzerinde başta Amerika, Rusya, Çin, Güney Afrika, İran da siyasi ayaklanmalar, grevler, devrimler ve isyanlar beklenebilir.

Ülkemiz içinde ise, yerel yönetim/belediyeler, belediye başkanları, parti başkanları, politikacılar, siyasi partiler ve meclis içinde ani ve büyük değişimler beklenebilir.

Ayrıca, Boğa burcundaki Uranüs – Boğa burcu doğası toprak elementi (yeryüzünü temsil eder) – Kova burcundaki Satürn – Kova burcu doğası hava elementi (gökyüzünü temsil eder)

Her ikisi arasında olacak sürtüşmeler, mevsimsel/iklimsel değişimler (yağış/sel/fırtına/hortum) ile yeryüzü/toprak da (heyelan/toprak kayması/deprem) gibi konuları gündemimize getirtecektir.

Kısacası, Satürn-Uranüs döngüsü içerisinde global anlamda 2021 ile 2023 yılları arasında olacak olan olaylar, kuralların yıkılmasını, yapıların parçalanması ve sınırlandırmaya karşı isyankar davranışları, toplumsal ayaklanmaları, isyanları, devrimleri, reformları, fikir ve ifade özgürlüğünü, suikast girişimlerini ve fanatizm davranışlarının ortaya çıkması ile statükoyu büyük oranda ve geri dönüşü olmayacak şekilde etkileyecek ve değiştirecektir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa