SON DAKİKA

Haber Ekspress

“SEVGİ ENGEL TANIMAZ Kİ!”

“SEVGİ ENGEL TANIMAZ Kİ!”
Bu haber 04 Aralık 2023 - 11:02 'de eklendi.

Anlatılmaz yaşanır bazı durumlar var ya. İşte bu durum da böyle. Engelli bir yakınınız varsa her zaman daha dikkatli davranmak zorundasınızdır.

Bedensel ya da zihinsel olan özel gereksinimli bireyler, hayatlarını mutlaka bir kişiye ya da kişilere bağlı olarak geçiriyorlar. Bu kişi ise genellikle anneleri oluyor.
Hiç unutmuyorum ilk kez tanıdığım ve hiç unutamadığım bir annenin ricası üzerine başladık SEVGİ İZİ etkinliklerine. “Tek istediğim biraz olsun dışarda arkadaşlarıyla vakit geçirsin ben de rahat bir nefes alayım” demişti.
Çok etkilendim ve o günden beri her yıl KADİRLİ KADINLAR MECLİSİ üyelerimizle beraber bu özel gereksinim isteyen bireylerin hayatına dokunduk.
O ailelerin kendi hayatlarından önce yavrularının hayatlarını düşünerek ona göre hareket etmelerinin gerektiğini çok iyi anladık.
Bu konuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından çok önemli adımlar atılmış. Engelli bireylerin aileleri için belirlenmiş ücretler var. Ayrıca bu bireylerin günün bir kısmını geçirerek sosyal etkinlikler yapabilecekleri okullar bile var. Yani artık yalnız değiller. Hatta içlerinden yetenekli olanlar seçilerek ödüllendiriliyorlar.
Başarılı gazeteci ve televizyoncu Müge ANLI çalışkan ve duyarlı kişiliğiyle dikkat çeken toplum tarafından sevilen ve saygı duyulan bir insan. SEVGİ İZİ uygulamasını onunla tanıdık. Kimlik kartı niteliğinde, engelli bireylerin el bileklerine kalıcı bir şekilde kazınan beş haneli şifreyle, engelli bireylerin hareket etmeleri kolaylaşıyor. Bu durumda kaybolsalar bile çabukça bulunup ailelerine teslim ediliyorlar.
Şifrede yazan kimlik bilgileri emniyet birimleri tarafından da biliniyor. Yani Birey kaybolduğunda emniyet birimleriyle ya da ATV ekranlarında gündüz kuşağında yayınlanan MÜGE ANLI İLE TARLI SERT programı ile paylaşıldığı taktirde, direk aileye ulaşılıyor.
Bu durum bazı kişiler tarafından önemsiz gibi görünse de Allah lazım etmesin, her birimiz engelli adayı olduğumuzu bilerek hareket etmeliyiz. Öyle ki bu yıl ben de kendim için SEVGİ İZİ uygulaması yaptırıldım.
Geçen gün bir yazı okudum. Annelerin en büyük korkusu çocuklarının ölmesiymiş. Engelli annelerin korkusu ise çocuklarından önce ölmek…

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa