SON DAKİKA

Haber Ekspress

Siz tatildeyken neler oldu neler…

Siz tatildeyken neler oldu neler…
Bu haber 29 Ağustos 2018 - 10:28 'de eklendi.
Naz Tuana DOĞDU

Siz tatildeyken neler oldu neler: Son 8 gündeki en önemli askeri ve diplomatik gelişmeler…

– Türkiye’ye gelen ABD heyetinin, “S-400’lerden vazgeçin, F-35’lerin önündeki engelleri kaldıralım” dediği öğrenildi.

– Ülkesinin ilk yerli ve milli avcı uçağı Kevser’in tanıtımında konuşan İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Pakistan ve Türkiye ile ortak savaş uçağı üretebileceklerini söyledi.

– Rusya, 2015 yılında durdurduğu İran’a zenginleştirilmiş uranyum sevkine yeniden başlama kararı aldı.

– YPG sözcülerinden Nuri Mahmud, Türkiye’nin Kobani’den gelenlere kapılarını açtığını söyleyerek, “Türkiye bizi IŞİD gibi görüyor ancak diyalog kurmak için hazırız” dedi.

– Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ABD’nin Türkiye, Rusya ve Çin’e karşı uyguladığı yaptırımlara tepki gösterirken, İran’ı ‘es geçmesi’ dikkat çekti.

– Sputnik tarafından aktarılan haberde Türk Hava Yolları (THY) ve özel havayolu şirketlerinde pilot olarak görev yapan eski askeri pilotların, “harbe hazırlık eğitimi”ne çağrıldığı iddia edildi.

– Yeni CH-47 ağır nakliye helikopterinin teslimatı ile TSK envanterindeki CH-47 sayısı 7’ye çıktı.

– Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Afganistan’daki IŞİD militanlarına silah taşıyan aidiyeti belirsiz helikopter tespit edildiğini söyledi.

– Afganistan, (Taliban’ın kabul ettiği) Rusya tarafından düzenlenecek 12 ülkenin masada olacağı barış görüşmelerine katılmayacağını duyurdu. ABD de görüşmelere sıcak bakmadığını açıklamıştı.

– Bahreyn, Katar vatandaşlarına vize verme işlemini durdurduğunu açıkladı.

– Rusya, Sovyetler Birliği döneminden sonra tarihindeki en büyük askeri tatbikata hazırlanıyor. Sibirya ve Uzak Doğu bölgelerinde yapılacak olan “Vostok-2018” isimli tatbikata, Çin ve Moğolistan da çağırıldı.

– ABD Başkanı Trump’ın kararıyla Avrupa Birliği ülkelerinden ithal edilecek tüm otomobillere yüzde 25 ek gümrük vergisi konulacak.

– ABD Başkanı Trump’ın danışmanı Bolton, Ankara’nın papaz Brunson’u serbest bırakması halinde krizin sona ereceğini söyledi.

– Rusya’nın devlet askeri ihracat şirketi Rosoboronexport’un yöneticisi Miheyev, Türkiye’ye S-400 füze savunma sistemlerinin teslimatının planlandığı gibi 2019’da gerçekleşeceğini söyledi.

– Venezuela’da para birimi yeni Bolivar, ülkenin petrol tarafından desteklenen kripto parası Petro’ya bağlandı.

– ABD menşeli dergi Foreign Policy, Çin’de açığa çıkan 30 CIA ajanının yakalanıp öldürüldüğünü iddia etti.

– Katar ile Türkiye para takası anlaşması yaptı. Böylece yerel para birimi ile ticaret kolaylaşacak ve iki ülke rezervleri güçlenecek.

– ABD Başkanı Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD, Rusya ve İsrail’in İran’ı Suriye’den çıkarma konusunda anlaştığını söyledi.

– Son 24 saatte ülkelerin Suriye hamleleri;

🇫🇷Fransa: Esad kimyasal silah kullanırsa Suriye’ye hava saldırısı düzenleriz açıklaması yapıldı
🇷🇺Rusya: Kalibr füzesi donanımına sahip iki fırkateyn Akdeniz’e gönderildi
🇮🇷İran: Esad yönetimi ile askeri işbirliği anlaşması yapıldı..

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa