SON DAKİKA

Haber Ekspress

Şu içimizin de bir balkonu olsa arada çıkıp nefes alsa

Şu içimizin de bir balkonu olsa arada çıkıp nefes alsa
Bu haber 11 Temmuz 2020 - 9:55 'de eklendi.
Naz Tuana DOĞDU

Ayasofya’nın cami yapılmasına salt gündem değiştirmek, dini ve milli duyguları istismar edip oya çevirmeye çalışmak ve kendi kitlesini konsolide etmek olarak bakmak biraz eksik. Uygarlığın ortak mirasıydı ve farklı inanışlara sahip bireylerin barış içinde bir arada yaşadığı bir Türkiye hayalinin teminatıydı Ayasofya. Öyle şoven duygularla meze edilecek bir miras değildi. Türkiye UNESCO’nun Dünya Kültürel ve Doğal Mirasın Korunmasına Dair Sözleşmesine taraf bir ülke ve Ayasofya da, 1985 yılında Dünya Kültür Mirası listesine alınmış bir eser. Yani Türkiye, taraf olduğu sözleşme gereği, Ayasofya’nın insanlığın ortak kültürel mirası olduğunu kabul ediyor.

Danıştay’ın 1934 tarihli bakanlar kurulu kararını iptal etmesinin nedeni Atatürk’le hesaplaşmak ve Cumhuriyet’e, karşı devrim yaparak var olanları birbir yok etmek. Bu alınan karar Batı’da aşırı sağ, ırkçı ve İslamafobik hareketleri güçlendirecek ve bundan en çok bizler zarar göreceğiz. Neyin inadı bu hukuk, meclis, adalet ve bütün kurumlar yok edildi. İktidarı bırakmama inadı ve baskıyı daha da artırma isteği sebebiyle barolar bölünüyor, sosyal medya çalışması yapılıyor, kıdem tazminatları gaspedilmeye çalışılıyor ve her ses eden göz altına alınarak susturulmak isteniyor. Türkiye dünyadan kopuyor, içeriye sıkışıyor ve bütün demokratik haklar bir bir yok ediliyor.

Muhalefet de aman ağzımız yanmasın havasında figüranlık etmeye devam ediyor.

Cumhuriyet yıkılmış, meclis işlevini yitirmiş, hukuk diye bir kavram yok, pahalılık, ağır vergiler, işsizlik, açlık, çaresizlik almış başını gitmiş, barolar bölünüyor, kıdem tazminatına el konuluyor, her ay yüzlerce işçi ağır çalışma koşulları, denetimsizlik ve daha çok kâr için hayattan kopuyor, hiç yoktan canlar gidiyor, ses eden göz altına alınıyor, ezdikçe eziyor, daha da ileri gidiyorlar, duramazlar çünkü durursa düşecekler. Muhalefet de “aman bize bize şey olmasın, kutuplaştırma çizgisine girmeyelim, bizi sokağa çağırıyorlar, mahkemeye gideriz (sanki var), sandıkta görüşürüz (bu kadar baskın gücün içinde görüşün tabii)” diyerek halkın gazını alsın. Bu ülkede daha ne olmalı? Ne yaşamalıyız?

Ayasofya etkisi birkaç gün sürer. Duygularınız kabarır ve dünyaya kafa tuttuğunuzu zannederdiniz. Sizleri işsiz ve yoksul bırakanlar da hamasetin bir süre ekmeğini yer, sizler de gerçeklerle acı acı yüzleşirsiniz.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa