SON DAKİKA

Haber Ekspress

Sürücü eğitmenliği revaçta

Sürücü eğitmeni Hakan Turan, sürücü eğitmenliği hakkında bilgiler verdi…

Sürücü eğitmenliği revaçta
Bu haber 27 Ekim 2023 - 9:13 'de eklendi.

Son zamanlarda artan iş kollarından biri motorlu taşıtlar usta sürücü eğitmeni yeni sürücü adayları kendilerine eğitim verebilecek ve de alanında artık profesyonel bir şekilde sertifikalı olan kişileri tercih ediyor. Bu nedenle oluşan bu iş kolu son zamanlarda gündemde yerini aldı ve sürücü kurslarıyla yarışır bir hal içinde. Sürücü kursları belirli ve de kendilerine bağlı özel alanlarda eğitim verirken, özel ders veren eğitmenler daha geniş kapsamlı ve daha detaycı bir şekilde sürücü adayının anlayacağı dilden eğitim vermekte. Bu arayışta sürücü eğitmenlerinin de popüler olmasını sağlamakta. Yeni çağa ayak uyduran eğitmenler milli eğitim bakanlığına bağlı kurslardan özel ders alarak bu sektöre adım atıyorlar ve daha kurumsal ve prestij sahibi oluyorlar. Özel ders veren hocaların bir kısmı sürücü kurslarına bağlı çalışırken bir kısmı serbest piyasada kendilerine kurmuş oldukları sosyal platformlardan iş alarak mesleklerini icra etmekte.

Hakan Turan: “Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğretmen belgesine sahip olup direksiyon eğitimi vermekteyim. Direksiyon eğitimi almak isteyenlere üstün hizmet kalitesini ilke edinerek uzun yıllardan bu yana eğitim vermekteyim. Temel amacımız; trafikte hem yasal hem sosyal sorumluluklarını karşılıklı sevgi ve saygıyla yerine getiren örnek sürücü yetiştirmektir. Direksiyon eğitimimiz her araç kullanmayı bilenden alınan sıradan bir eğitim değildir. Sınavlarda uygulanan tekniklerle ehliyetinizi almak sürücü olmak için yeterli değildir. Bu durum asla hafife alınamaz. Araba kullanmak şakaya gelmez. Direksiyon dersi uzman işidir. Arabayı kullanmayı bilenden değil, bunun eğitimini veren kişiden alınmalıdır. Bu nedenle size tavsiyem mutlaka Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifikaya ve gerekli yetkiye sahip hocadan ders almalısınız.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa