SON DAKİKA

Haber Ekspress

TÜRKİYE KOALİSYONA MI HAZIRLANIYOR?

TÜRKİYE KOALİSYONA MI HAZIRLANIYOR?
Bu haber 28 Ocak 2019 - 10:48 'de eklendi.
Metin BAŞBEKÇİ

31 Mart Yerel seçim çalışmaları artık Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını gösteriyor.

Siyasette ittifak arayışları ve aday bunalımı bütün partilerin zorlandığı konu aslında.

Toplu istifalar, adaylıkta yer bulamayanların başka partiye geçip aday olmaları, siyasetin artık inançlar ve ideallerin ötesine geçtiğinin açık göstergesi oldu. İdeallerden vazgeçilmesinin sebebi açık.

Türkiye’deki seçmenin kafası iyice karıştı. Her ne kadar inandığı partiden vazgeçmeyen çoğunluk gibi görünse de, hala kararsız ve son ana kadar kesin kararlı olmayan büyük bir çoğunluk var.

Yapılan ittifaklardaki krizler parti başkanlarının aslında seçmene göre değil de seçilene göre hareket edilmesinden ötürü seçmenin isteklerine ve beklentilerine hakim olmadıklarını ortaya çıkardı.

Seçmen artık önüne konan kişiye değil kendi istediği kişiye oy vermek istediği için aday bulma ve aday transferi de had safhaya çıktı.

Geçmiş dönemde yaşanan koalisyon hükümetleri de bu nedenle yapılmıştı.

Tek başına hükümet kurma sayısına erişim olmadığı için birkaç parti koalisyon yapmak zorunda kalıyordu.

Henüz bunları söylemek belki çok erken gözükse de yaşanan krizler ve parti değişimleri seçmenin tek parti kararından vazgeçtiğini belli ediyor.

Önümüzdeki süreçte bazı parti başkanlarının değişmesi ile seçmenin kararının da değişeceği sinyalleri veriliyor.

Siyasetteki bu ani karar değişiklikleri ve parti başkanlarına olan öfke önümüzdeki seçimlerin çok zorlu olacağını belki de tek bir partinin artık hükümet kuracak sayıya ulaşamayacağını da hissettiriyor. Özellikle sosyal medyada bugüne kadar oy verdiği partiye bir daha oy vermeyeceğini yazan seçmenler bunu sandığa yansıtırsa oy oranlarında bir hayli değişiklikler yaşanacak…

İttifaklar da gösteriyor ki seçmen artık eskisi gibi değil ve her önüne konulana da evet demiyor…

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa