SON DAKİKA

Haber Ekspress

YAŞANABİLİR İLÇE OLMAK

Çatalca ile ilgili olarak dün yazdıklarımla alakalı aldığım maillerden bazılarında karamsar yazdığımı söyleyen okurlarım olmuş, ancak ben hiçte öyle düşünmüyorum.

YAŞANABİLİR İLÇE OLMAK
Bu haber 25 Mayıs 2018 - 16:49 'de eklendi.
Mine Atak

Çatalca ile ilgili olarak dün yazdıklarımla alakalı aldığım maillerden bazılarında karamsar yazdığımı söyleyen okurlarım olmuş, ancak ben hiçte öyle düşünmüyorum. Halen iddia ediyorum gerekli tedbirler alınmaz ise birkaç yıl içerisinde özellikle Çatalca merkezde araç trafiği kilit olacaktır. Neler yapabiliriz noktasında ise merkezde araç trafiğinin akışını rahatlatacak alternatif yollar üretilmesi, yani Atatürk Caddesi tek yönlü trafik akışına açık olurken aynı caddeye paralel sokaklara da karşı yöndeki trafik akışı verilmelidir. Hem bu sokaklar harekelenir hem da ilçenin bel kemiği diyebileceğimiz Atatürk Caddesindeki trafik yoğunluğunun önüne geçilmiş olur. Ve halk otobüsleri, artık yolcu taşımacılığı yapan esnafımız öyle kafasına göre her yerde durup yolcu indirip bindirmemelidir. Bu ilçede bizlerde yaşıyoruz, saygı göstereceksiniz. Otobüsler için çeşitli noktalarda duraklar yapılmış ama nedense bu kuralı hiçe sayıyorlar. Önde otobüs arkasında uzun kuyruklar oluşturmuş araçlar trafik akışını engellemektedir. Çatalca İlçe Emniyet Müdürlüğü artık görevini yapmalıdır. Bu kadar başıboşluk olmaz. Taşıma sektöründeki esnaflarda bu ilçe de kendileri gibi yaşayan insanlara saygı gösterecekler. Aynı şekilde kaldırımın ortasına kadar ürünlerini çıkartan esnaf bu ilçe halkına saygı gösterecek. Ne yani otobüsler her yerde durunca daha mı çok para kazanıyor, esnaf kapısının önüne ürünlerini çıkartınca daha çok mu satış yapıyor. Peki onlar para kazanacak diye biz seyahat etme, rahatça yürüme özgürlüğümüzden mi olacağız. Yapmayın lütfen azıcık saygı diyorum. Gelecekte yaşanabilir bir Çatalca için bu ilçede yaşayan herkes taşın altına elini koymalıdır. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, birbirimize saygı göstermeli ve birbirimizi dinlemesini bilmeliyiz.

BETON BİNALARI HERKES YAPAR

Ve çeşitli imar yasakları nedeniyle yoğunluğun ilçe merkezinde olduğu güzel ilçede sosyal alanların kısıtlı olduğunu biliyoruz. Ancak Çatalca Belediyesi’nin iki önemli sosyal içerikli projesini biliyorum. Bulvar yolunun hemen yanı, konutlar bölgesi diye bilinen bölgenin alt tarafında yer alan iki proje, ilçe halkının rahatça yürüyüş yapacağı çayını kahvesini yudumlayacağı bir yer olacak. Birçok belediye ister ki çok büyük sosyal alanlar inşa etsin ve halkının takdirini kazansın. Mutlaka Çatalca Belediyesi de en iyi hizmeti yapmak, halkını memnun etmek çabasındadır. Ancak hepimizin bildiği gibi Çatalca’da artık ilçe merkezinin dışında 39 mahalleye de aynı hizmeti yapmak zorundasınız. Bu söylediğim de Çatalca Belediyesi için elindeki kısıtlı bütçeyle hiçte kolay bir iş değil. Yine de en iyi hizmeti yapma çabasındalar. Geçtiğimiz gün Muratbey Mahallesin de taş ocağı faaliyetlerinin durdurulması için halkın yanında olan Belediye Başkanı Cem Kara, daha öncede ilçenin başka mahallelerinde taş ocakları faaliyetlerinin engellenmesi yönünde tek başına mücadelesini vermiş ve kazanmıştı. Belediye Başkanı Cem Kara, bu güzel ilçenin tarım alanlarını imara açma çabasında olanlara, İstanbul’u bu güzel ilçeye taşıyıp bakir alanlarını yandaşlarına peşkeş çekmek isteyenlere karşıda bu duruşuna devam etmelidir. Aklıselim Çatalca ve bölge halkı, yalnızca yol ve kaldırım yaparak hizmet yapılmadığını, asıl hizmetin hemşerilerinin kazanımlarını savunmak ve hemşericilik ilişkilerini korumak olduğunu yaşadığın kente her anlamda sahip çıkmak olduğunu biliyor. Yoksa beton binaları herkes yapar önemli olan ilçendeki birlik ve beraberliği sağlamaktır işte asıl gerçek hizmet budur.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa