Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Beyciler Mahallesi’nde ikamet eden kadınlarla bir araya geldi. Kahvaltılı programda konuşan Başkan Yılmaz, “Neşet Ertaş’ın ‘Aşkınan çalışan yorulmaz’ sözündeki gibi gecemizi gündüzümüze katıp yorulmadan, bıkmadan, usanmadan Beyciler için, Beyciler’in kadınları için çalışmayı sürdüreceğiz.” dedi.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçede yaşayan kadınlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Beyciler Mahallesi’nde ikamet eden kadınlar için kahvaltılı program düzenlendi. Yaklaşık 100 kadının Beyciler köy kahvesinde misafir edildiği toplantıya; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu ve Beyciler Muhtarı Yaşar Köse katıldı. Sıcak bir sohbet havasında geçen kahvaltılı toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, Silivri’nin köylerine yönelik yapılan hizmetler hakkında detaylı bilgiler verdi.
“TÜRKİYE’DE EN FAZLA TARIMSAL ÜRETİM YAPAN BELEDİYEYİZ”
Etkinlikte bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Biz ilk günden beri Silivri’nin yalnızca sahilinden, çarşı meydanından ve merkezinden ibaret olmadığını söylüyoruz. Biz, Silivri’yi bütüncül bir anlayışla yönetme sözü vermiştik. Köylerdeki çocuklarımızın iyi bir okulda eğitim görebilmeleri adına ‘Kütüphanesi, bilgisayar odası ve tiyatro salonu olmayan köy okulu kalmayacak’ projesini başlattık. Bu proje çerçevesinde köy okullarımıza kütüphaneler, tiyatro salonları ve bilgisayar odaları kazandırdık. Ayrıca okullarımızı bahçe duvarlarından dış cephesine ve tuvaletlerine kadar baştan sona yeniledik. Köylerimiz için yol, su, elektrik tabii ki çok önemli ama köylerin her yerini granit taştan, musluklarını altından, bütün yollarını kilit taşından yapsak bile bu köylerde üretim olmazsa hayatı sürdürebilmenin imkânı yok. Üretim olmazsa gençlerimiz, çocuklarımız ve yaş almış büyüklerimiz bu köyleri terk edip şehirlere gitmek isteyecek. Dolayısıyla köylerdeki tarımsal üretimi artırmak şart. Bunu yapmalıyız ki köylerde üretilsin, gelir düzeyi yükselsin ve bununla birlikte köylerde mutlu, bereketli ve huzurlu yaşam alanları olsun. Biz de bu düşünceden yola çıkarak Silivri’de bir üretim seferberliği başlattık. İddia ediyorum; Türkiye’de büyükşehir belediyeleri de dahil olmak üzere en fazla tarımsal üretimin, tarımsal desteğin yapıldığı belediye Silivri Belediyesidir. Bugün 4.000 dönüm arazide çiftçilik yapıyoruz. Bunu niye yapıyoruz? Üretimden vazgeçmek durumunda kalan çiftçilerimize bir soluk, bir nefes, bir omuz olabilmek için. Türk tohumculuğuna, Türk tarımına ve Silivri’deki tarımsal, hayvansal üretime destek olmak adına alın teri döküyoruz. Yerli ve milli sertifikalı tohumluk arpa, mısır silajı, yem bezelyesi, saman, ayçiçek yağı, ayçiçek tohumu, hayvansal gübrelerin bilabedel ahırlardan toplanması, İstanbul’daki ilk ve tek Canlı Hayvan Pazarının kurulması gibi desteklerle üreticilerimizin yanında oluyoruz. 1 yılda tarıma, hayvancılığa ve üretime verdiğimiz desteğin maddi karşılığı 25 milyon TL. Bu ay içerisinde kendi arazilerimizde yetiştirdiğimiz ayçiçeklerden elde ettiğimiz 70.000 litre ayçiçek yağını köylülerimizle ve ihtiyaç sahibi ailelerimizle paylaşacağız. Yine bu ay içerisinde yerli ve milli Türk ayçiçek tohumlarını çiftçilerimize ücretsiz dağıtacağız. Silivri’de 35.000 dönüm arazi yerli ve milli Türk ayçiçek tohumu ile buluşacak. Bu desteğin maddi karşılığı ise 8 milyon TL. Bu desteklerimizi yaparken siyaset yapmıyoruz. MHP’li, AK Partili, CHP’li, İyi Partili kimseyi birbirinden ayırt etmiyoruz. Silivri’de herkese eşit yakınlıktaki bir anlayışla görev yapan bir Belediye Başkanı olacağıma söz vermiştim. Bunu yerine getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.
“İBB’DE İSTANBUL’UN ÇEPERLERİ HAKKINDA KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİM”
Kırsal Mahalle Yasası ile ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) MHP’nin Grup Başkanvekiliyim. Orada her kürsüye çıktığımda İstanbul’un çeperleri, kırsalı ve köyleri hakkında konuşuyorum. İBB’deki meclis üyelerinin bazıları ‘Ya Başkan Silivri, Çatalca, Şile, köyler, tarım, hayvancılık; bıktık artık’ diyorlar ve benim konuşmamdan rahatsız oluyorlar. Ama ben konuşmaya devam edeceğim. İBB’nin Beyciler’de niye bir tiyatro gösterimi yapmadığını, hanımefendilerin ve çocukların aktivitelerden niye faydalanamadığını sormaya devam edeceğim. Bundan kimse rahatsız olmamalı. Bilakis bunu kendilerine kılavuz alıp buraya hizmet getirmeliler. Büyükşehir Yasası dâhilinde 9 köyümüzdeki su fiyatları 4 kat yukarı fırladı. Çünkü verilen süre dolmuştu. İBB’ye bir teklif verdik. Dedik ki; Etiler’de, Bakırköy’de yüzme havuzunu dolduran su ile Beyciler’de, Danamandıra’da ineği, havucu, domatesi, marulu sulayan su aynı fiyat olamaz. Tekrar su fiyatlarını 4’te 1 oranına indirelim. Teklifi, zimmet çıkar diyerek veto edip meclise geri gönderdiler. Bizi TBMM’den yasa çıkarmaya zorladılar. İyi ki de yapmışlar! Yaklaşık 1,5 yıl pahalı su kullandık ama Kırsal Mahalle diye bir yasa çıkardık. Bu vesileyle Cumhur İttifakı’nın milletvekillerine teşekkür ediyorum. Yasa diyor ki; kırsa mahalle ilan edilen yerlerde İSKİ istese de istemese de suyu merkezdeki fiyatın 4’te 1 oranında fatura etmek durumunda. Yani merkezdeki su 10 TL ise burada 2,5 TL olmak zorunda. Eskiden iki katlı bir ev yaptığınızda yaklaşık 80.000 TL’lik imar ruhsat harçları çıkıyordu. Yasaya göre artık kendinize ya da çocuğunuza yaptığınız evden hafriyat ve iskân harcı gibi harçların hiçbiri alınmıyor. Esnafa basit usulde defter tutma hakkı da veriyor Kırsal Mahalle Yasası. Bu yasa Silivri’ye ve Beyciler’e hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.
“BEYCİLER İÇİN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Beyciler için yaptıkları bazı hizmetler hakkında bilgiler veren Başkan Volkan Yılmaz, Beyciler’de muhtarlığın, köy kahvemizin ve mahalle evimizin olduğu alanın yarısı icradan satılıyordu. Silivri Belediyesi olarak o ücreti yatırdık ve bu binaların olduğu arsayı köyümüze, gerçek sahibi olan Beyciler halkına hediye ettik. Sokaklardaki kilit taş imalatını bitirdik ve 7.000 metre kilit taşı yaptık. Ama yapmış olduğumuz çalışma neticesinde şu an itibarıyla halihazırda 25.000 metrekare daha yola ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Bakın, Beyciler kırsal mahalle olduktan sonra Silivri Belediyesi olarak buradan tek kuruş gelirimiz kalmadı. Ama biz Beyciler’e hizmet etmeye, Beyciler’in bütün ihtiyaçlarını yerine getirmeye devam edeceğiz. Park da yapacağız, yol da yapacağız, düğün salonumuzu da iyileştireceğiz, halı sahamızı da güzelleştireceğiz. Beyciler’deki spor kulüplerimize, gençlerimize ve çocuklarımıza destek vermeye de devam edeceğiz. Neşet Ertaş’ın ‘Aşkınan çalışan yorulmaz’ sözündeki gibi gecemizi gündüzümüze katıp yorulmadan, bıkmadan, usanmadan Beyciler için, Beyciler’in kadınları için çalışmayı sürdüreceğiz. Yeter ki biz gönül bağını koparmayalım. Bu kardeşiniz eşitlik anlayışı ile Silivri’ye ve Beyciler’e hizmet etmeye devam edecek.” diye konuştu.
Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından mahalleli kadınlar söz alarak talep ve isteklerini iletti. Başkan Volkan Yılmaz da taleplerin en kısa sürede karşılanacağını söyledi. Program, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.