SON DAKİKA

Haber Ekspress

Yoksulun Sermayesini de Yediler!

Yoksulun Sermayesini de Yediler!
Bu haber 24 Mayıs 2018 - 17:04 'de eklendi.
İrem Erdoğan

Eğitim yoksullar için bir sermaye,zenginler için ise faizdir diye bir söz vardır.Ülkemin zenginleri zaten kendini kurtarmış.’’Peki ya yoksulun sermayesi ne olacak?’’ diye sormaktan kendimi alamıyorum…

Demokratikleşme süreci adı altında eğitim sistemimizin ne hale getirildiğinin farkında mısınız?

Zaten karmaşık sınav sistemleriyle çocuklarımız gitgide okumaktan soğuyor.Bir de –her ne kadar Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yalanlasa da- artık istediği liseye puanı yetmeyen ve özel okula gidemeyen öğrencilerin imam hatip veya meslek liselerine yerleşmekten başka çaresi kalmadı.Yetkililer, bu okullara gitmeleri için kimseyi zorlamıyoruz diyorlar;YERSEN! 

Zorlamaya ne hacet zaten siz okulları dönüştürerek çocukları açıkça bu okullara mecbur bırakıyorsunuz.

Hele bir de bu durumdaki çocuklarımızın aileleri de bilinçsizse…Sınavlarda kafası basmıyor diye belki ne cevherlerimiz kaybolup gidecek. Haydi meslek liselerinden çıkan çocuklarımız en azından bir zanaat sahibi oluyor diyip kendimizi avutalım.Ama çaresizlikten imam hatibe gitmek nedir?

İmam hatip liselerini küçümsediğimden değil.Tam aksine din eğitimi ve uzmanlığı çok ciddiye alınması gereken bir konuyken işin bu kadar basitleştirilmesi tuhafıma gidiyor.İstemeyerek bu okullarda okuyan çocuklar yarın bir gün bu alanda söz sahibi olacaklar.Sonrasındaki yozlaşmadan falan hiç bahsetmiyorum bile,siz anlayın.

**

Bir de bugünlerde sıkça konuşulan bir mevzu var.Biliyorsunuz ki yeni yapılan yasa düzenlemesiyle artık ortaöğretimde yani liselerde başörtüsü serbest.Bakıyorum da yetkililer eğitim meselelerine çok da uzak değiller.İşlerine gelen özgürlüklerin hepsini bir kalemde nasıl da hallediyorlar!

Ortaöğretimde hala çocukların çarpım tablosunu bile bilmediği çarpık bir eğitim sistemi var ama olsun artık baş örtüsü serbest! Alın size ileri demokrasi…

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa