12:55 - Sosyal Sorumluluk ödülü Akçansa’ya
00:36 - Başkan Balcıoğlu Halk TV’ye Konuştu
00:21 - “Sessizliğin bedeli hayattır”
00:24 - BAKIRKÖY KENT LOKANTASI AÇILDI
Medeni kanunun alt dalı olan aile hukukunda meydana gelen uyuşmazlıklar karşısında yapılacak olan işlemlere genel olarak boşanma avukatları bakar. Bu kapsamda çiftlerin karşılıklı olarak belli konuları üzerinden anlaşması ile beraber bunun hukuki altyapısını düzenleyen kişiler ise anlaşmalı boşanma avukatıdır.
Boşanma ile birlikte boşanma süresi içerisinde mal paylaşımı, nafaka ve velayet gibi işlemlerin hukuki yönlerini çözmeye çalışır. Aile hukuku içerisinde karşılıklı anlaşma ile beraber davanın daha kısa ve ötesine çözümüne olanak sağlar. Böylece süreç uzamadan ve taraflar yıpranmadan çözüm ile birlikte sonuç elde edilir.
Boşanma davalarının bir türü olarak öne çıkan anlaşmalı boşanma, en kısa sürede ve yıpranmadan, hızlı biçimde tarafların ayrılmasına imkan tanır. Bu kapsamda tarafların anlaşmaya varacağı mal paylaşımı, velayet ya da nafaka gibi süreçleri yöneterek sonuca bağlayan kişi anlaşmalı boşanma avukatı olarak ifade edilir.
Taraflar verecekleri ortak karar ile beraber bu şekilde evliliği bitirebilir. Tabii gerekli tüm hususlarda ortak şekilde bir anlaşma sağlanması gerekir. Böylece anlaşma protokolü ve anlaşmalı boşanma davası dilekçesi üzerinden mahkemeye başvurulur.
Tabii burada önemli olan süreci en iyi şekilde yönetecek deneyimli ve uzman anlaşmalı boşanma avukatı üzerinden destek almaktır. Bu konuda Diyarbakır boşanma avukatı talebini hemen bu güvenilir hukuk firması bünyesinde değerlendirebilirsiniz.
Anlaşmalı boşanma avukatı boşanmak isteyen çiftlerin karşılıklı gerçekleştirecekleri anlaşma ile birlikte sağlıklı süreçte ayrılmasına olanak verir. Elbette bu konuda dava içerisinde birçok farklı unsur yer alır. Bu unsurlar ele alınmak suretiyle boşanma avukatı bünyesinde çözüme ulaşır.
– Nafaka
– Çocuk velayeti
– Mal paylaşımı
– Maddi manevi tazminat
Bu ve benzeri gibi unsurlar üzerinden karşılıklı bir mutabakata varılır. Böylece yapılan sözleşme ve anlaşma ile beraber, en kısa süre içerisinde yıpranmadan boşanma gerçekleşir. Bu koşulda anlaşmalı boşanma avukatı tarafların anlaşamadığı kısımları ele alarak ortak bir çözüm sağlar.
4721 sayılı Türk Medeni Kanunu kapsamında ‘anlaşmalı boşanma şartları’ yerine getirilmek suretiyle süreç tamamlanır. Bu doğrultuda kanuna gerektirdiği koşullar altında anlaşmalı boşanma şartlarına uymayan kişi ya da kişiler, bu şekilde boşanma sürecini gerçekleştiremez. Böylece açılacak olan dava taraflar için anlaşmalı boşanma yerine çekişmeli boşanma olarak öne çıkar.
Bu sebepten dolayı özellikle nafaka, çocuk velayeti ve mal paylaşımı gibi pek çok unsurda karşılıklı bir anlaşma sağlanması gerekir. Aynı zamanda anlaşmalı boşanma avukatının davaya dahil olması ile beraber sürecin çok daha hızlı şekilde gerçekleştiğini söylemek mümkündür.
Tarafların 1 yıl boyunca evlilik süreci içerisinde kalması anlaşmalı boşanmanın en önemli kriterler içerisinde gelir. Maddi ve manevi tüm yasal süreçler içerisinde karşılıklı bir uzlaşmaya varılması önemlidir. Eşlerin davaya katılması ve bu kararı onaylaması neticesinde anlaşmalı boşama şartları yerine getirilir.