12:33 - Silivri Belediyesi Gazitepe’de İlk Ayçiçek Hasat Şenliğini Gerçekleştirdi
09:34 - Fenerköy Yağlı Tohumlar Ayçiçek Alım Tesisi’ni Ziyaret Etti
00:14 - Balcıoğlu’ndan 37 Parsel Satışına Dair Önemli Açıklama
23:44 - Hasan Akgün: Seçimden sonra çalıştık, bitirdik
18:44 - Büyükçekmece Belediyesi İlhami Engin’i son yolculuğuna uğurladı
İBB, 2022 yılında başlattığı ‘Halk Bostanları’ projesine devam ediyor. Kartal, Ataşehir ve Pendik’te hizmet veren halk bostanlarının sayısının artırılması planlanıyor. Halk Bostanları kura başvuruları, her yıl nisan ayında muhtarlıklar üzerinden yapılıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bir yandan tarımı ve çiftçiyi desteklemeye devam ederken diğer yandan İstanbulluların kendi sebze meyvesini yetiştirmesine de olanak sağlıyor. 2022 yılından bu yana hizmet veren halk bostanlarına ilgi her geçen gün artıyor. Halk bostanları, toprakla uğraşarak rehabilite olma imkanı sunmanın yanı sıra sağlıklı ürün üretimine de katkı sunuyor.
İstanbul halk bostanları; Kartal Karlıtepe, Ataşehir Darülaceze ve Pendik Kurtköy olmak üzere 3 ilçede hizmet veriyor. Toplam 4 bin 400 metrekarelik bostanlardan kişi başına 16 metrekarelik parseller ayrılıyor. Hak sahibi, kendisi için ayrılan alana yıl boyunca isteği ürünleri ekebiliyor.
İstanbulluların halk bostanından faydalanabilmesi için, bostanın kurulduğu ilçede ikamet etmesi gerekiyor. İstekliler arasından kura çekilerek hak sahipleri belirleniyor. Böylece 1 yıllık kullanım süresi hakkı kazanıyor. Kura başvuruları nisan ayı içerisinde bostanın bağlı bulunduğu muhtarlığa yapılıyor.
İBB, başta çocuklar olmak üzere her kesimden İstanbullunun ilgi gösterdiği halk bostanları sayısını artırmak için de çalışmalarına devam ediyor. 2029 yılına kadar 8 halk bostanı daha kurulması planlanıyor.
Halk bostanında sebze yetiştiriciliği hakkında temel eğitimler de veriliyor. Eğitimler, uygulamalı olarak İBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı ziraat mühendislerince veriliyor. Ayrıca hak sahiplerine yetiştiricilik için gerekli olabilecek yazlık ve kışlık sebze fidesi desteğinde de bulunuyor. Fidelerin dikimi ise İBB ziraat mühendislerinin gözetiminde hak sahipleri tarafından yapılıyor.