SON DAKİKA

Haber Ekspress

ATMANİ VAKFI’NI TANIYALIM

ATMANİ VAKFI’NI TANIYALIM
Bu haber 04 Şubat 2022 - 22:36 'de eklendi.

Atmani Vakfı nı Tanıyalım

Atmani Vakfı’nın öncelikli hedefi üreticiler, gençler ve toplumumuzda bize yol gösterecek insanlarla bir araya gelip, bir zincir oluşturmaktır. Bu zincire halkalar eklendikçe yeni, yeni kaynaklara ulaşıp gençlerin önderliği, yetişkinlerin rehberliğinde eğitim, çevre, dayanışma, kardeşlik ve toplumsal gelişim amaçlanmaktadır. Türkiye genelinde 32 il de yaşayan Atma, Atman, Atmaneki, Atmanki, Atmi, Etmaneki adlarıyla bilinen aile bireyleri, birbirlerini pısmam ve dotmam olarak tanırlar. İki(2) milyon nüfusu olduğu tahmin edilen akrabalarımızın eğitim, kültür çevre, sosyal dayanışma ve yardımlaşma ihtiyacı ve eksiklerini tamamlamak üzere 2018 yılının Mayıs ayında kurulmuştur.

Neden Kuruldu?

Kısıtlı imkanlardan dolayı eğitim olanaklarına yeterince ulaşamamış gençlerimizin gerek yerinde eğitim ve gerekse üniversite yıllarında yabancılık çekmemesi, barınma ve burs ihtiyaçlarının karşılanması, hayata hazırlanması, kendi dili ve kültürünü yaşamak ve yaşatmak, farklılıklara saygı, akrabalarımızın yaşamış olduğu bölgelerde ki kültür farklılıklarını zenginlik olarak yaşatılması ve unutulmaya yüz tutmuş eski kültürümüzü yeni jenerasyonlara aktarabilmek, bu konuda gençlerimizin köklerine bağlı kalarak yeni dünya düzenine ayak uydurmalarına yol göstermektir.

Atmani Vakfının Amaçları

Vakfın temel amacı; Atmani toplumunun varlığını koruyup, geliştirmek, gelenek ve göreneklerine bağlı bireyler yetiştirerek bu çerçevede topluma hizmet etmek, sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı yaygınlaştırmaktır. Bu bağlamda;
1- Orta dereceli okullara, üniversitelere, fakülte ve yüksek okullara öğrencileri hazırlamak için, her çeşit mesleki, kültürel ve kişisel gelişim kurslarını açmak.
2- Maddi olanakları olmayan veya yetersiz olan öğrencileri korumak, kollamak, eğitim ve öğrenimlerine yardımcı olmak ve burslarını sağlamak.
3- Yurtlar, pansiyonlar, kreşler açmak, ev veya lojmanlar inşa etmek veya kiralamak. Buralardaki öğrencilerin gerekli ihtiyaçlarını karşılamak.
4- Eğitim salonları ve kütüphaneler açmak, eğitim-öğretim ile ilgili kitap ve dergi ve eser hazırlamak, seminerler, konferanslar ve yarışmalar düzenlemek.
5- Öksüzlere, kimsesizlere, yaşlılara ve muhtaç kişilere aynı ve para yardımında bulunmak, gerektiğinde misafirhaneler hazırlamak ve açmak.
6- İlmi ve Akademik çalışmalar yapmak, yaptırmak, özendirmek ve başarılı olanları Vakfın Kurumlarında değerlendirerek ödüllendirmek.
7- Kültürel el sanatları ve atölyeleri açmak, özellikle kız çocuklarına ve ev hanımlarına yönelik biçki, dikiş, nakış, süsleme, halı dokuma, bilgisayar, sekreterlik gibi kursları açmak ve bunlarla ilgili gerekli araç ve gereçleri temin etmek.
8- Ekonomik durumu uygun olmayan hastalara ve yaşlılara gerekebilecek her türlü cerrahi müdahale, kan bağışı, ilaç ile tedavi giderleri gibi konularda maddi ve sosyal yardımlarda bulunmak.
9- Vakıf üyeleri arasında tanışma, dayanışma ve dostluk duygularını geliştirmek, bu kapsam da çeşitli şenlikler ve etkinlikler yapmak.
10- Vakfın amaç ve hizmet konularını gerçekleştirmeyi sağlamak amacıyla, ticari işletmeler, ortaklıklar ve şirketler kurmak.
11- Doğada bulunan enerji, su, ormanlar, bitki örtüsü gibi doğal kaynaklar ve doğal güzellikler başta olmak üzere, tüm canlıların yaşamlarını sürdürebileceği doğal alanların korunması, ve yok olmaya yüz tutmuş alanların yeniden yeşillendirilmesi.

Tarihçesi

Malatya /Arguvan Atmalılar İlkokulu’nun yapılması ve eğitim hayatına başlaması ile sanal platformlarda Atma isminin dolaşması sonucu 2010 yılında Atmalılar Derneği Başkanı Sn. Mehmet Ali BAŞIBÜYÜK ün çabası ve katkılarıyla Gaziantep’te te yazar Sn. Mehmet Demir ATMALI ve Diyarbakır’da Sn. Aydın Güçlü ATMANOĞLU’nun çabalarıyla 2010 yılında Malatya Arguvan Yukarı Atma da akrabalarımızla ilk buluşmamız gerçekleşti. 2011 yılında Ağrı’nın Hamur ilçesinde Sn. Fesih CÖMERTSOYLU’nun ev sahipliğinde 2. Buluşmamız gerçekleşmiştir. 2012 yılında Sn. Abdulbaki BAKIŞ’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıda vakıflaşma kararı alınmıştır. 2013 yılında Kahramanmaraş Pazarcık’ta Sn. Ali BOZDAĞ’ın ev sahipliğinde 3. Buluşma gerçekleşmiştir. 2013 yılında Malatya Arguvan Atmalılar İlköğretim Okulunun bahçesinde Sn. Kemal DÜZOVA’nın ev sahipliğinde ayrıca bir buluşma daha gerçekleşmiştir. 2014 yılın da Gaziantep’te Sn. Seyhun BOZDAĞ ve Sn. Mehmet Demir ATMALI’nın ev sahipliğinde 4. Buluşmamız gerçekleşmiş bulunmaktadır. 2019 yılında Şanlı Urfa’da 5. Buluşma gerçekleşmiştir. 2020 yılında İstanbul’da yapılması planlanan buluşma ve şenlikler pandemi dolayısıyla ertelenmiştir. 2020 yılında şuan vakfın bulunduğu Genel Merkezin yeri kiralanmış ve başta 2. Bşk. Sn. A. Ğafur GÜMÜŞ olmak üzere, Başkan Kemal DÜZOVA ve Genel Sekreter Maşallah EREK’in büyük gayretleriyle. Vakıf Ekim 2020 yılında yeni genel merkezine taşınmıştır.

Hedeflediği Yol Haritası

• Büyük ailemiz arasında aidiyetin, adaletin ve iyiliğin hâkim olması için, kardeşlik bilinciyle her nerede olursa olsun, muhtaç ve mağdur kişilere ihtiyaç duydukları insani yardımı ulaştırmak ve huzurlu, onurlu, sevgi dolu bir yaşam sunmak.
• İnsanlarımızı muhtaç hâle getiren her türlü olumsuz yaşam koşuları ve sebeplerini önlemek üzere çalışmalar yaparak bu sebepleri ortadan kaldırmak.
• Sürekli değişen Dünyada kaybolmaya yüz tutmuş akrabalık bağlarını güçlendirmek, değişmeyen değerlerimizin yaşatılmasını sağlamak
• Akrabalık ve aidiyet bağını, yardımseverliği ve kardeşçe yaşamayı her zaman her yerde başarabilmek ve yaşatmak.
• Toplumsal yaşam, çevresel şartlar ve İmkanların sebep olduğu tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve aile bireylerimizin kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için yol göstermek, destek olmak.
• Başta Ülkemiz olmak üzere Dünyanın her yerinde yaşayan aile bireylerimiz arasında yardımlaşmaya öncülük ederek Aile Kültürümüz ve bireylerimiz arasında iş birliğini geliştirip ortak bilinç oluşturmak.
• Yardıma muhtaç duruma düşmüş kişi ve kuruluşlarımızı güçlendirmek.
• Zor durumda olan aile bireylerimize en hızlı ve etkin şekilde ulaşmak ve sorunlarına yardımcı olmak.
• Aileler arasında olan ve olabilecek sorunları belirleyip adil ve kalıcı çözümler üretmek.
• Her türlü yoksulluğun giderilmesi ve sosyal adaletin sağlanması için gerekli katkıyı sağlamak..

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa