SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÇATALCA’NIN TRENİ

ÇATALCA’NIN TRENİ
Bu haber 12 Mart 2019 - 14:16 'de eklendi.

Sevgili okurlar, Çatalca’da değişik bir seçim süreci yaşıyoruz. Adaylardan bir tanesi, proje diye halka anlatmak istedikleriyle ilginç görüntü sergiliyor. Devletin bu ilçeye öyle veya böyle yapacağı hizmetleri kendi projesiymiş gibi seçmenine sunmaya çalışıyor. Ak Parti Adayı Mimar Sayın Mesut Üner, hızlı treni Çatalca’ya getireceğini söylüyor. Bağlantı yolları, havalimanı, kanal projesi gibi çalışmalar doğal olarak raylı sistemi olmazsa olmazlar arasına sokarken Üner, bunu kendi yönetiminin projesi olacağını söylüyor. Ben merak ediyorum Mesut Üner yerine başka bir aday seçilirse bu hızlı tren Çatalca’ya getirilmeyecek mi? Önceki gün CHP’li Milletvekili Özgür Karabat, Gökçeali Mahallesi’nde kahve toplantısında aynen şöyle dedi; “Hızlı tren Çatalca’dan geçecekte Çatalca’da duracak mı?” Çatalca için vaat edilen projelerin içeriğini binaliyildirim.com.tr adresine girip, buradan ilçeler ve Çatalca olan bölüme tıkladık, projelerle ilgili diğer detaylara ulaştık. Burada hızlı trenle ilgili şöyle yazıyordu. ‘300 bin nüfuslu Çatalca’yı toplu ulaşım ağıyla en hızlı biçimde bir birine bağlayacak.’ Projeye göre Sayın Binali Yıldırım ve Mesut Üner Çatalca’yı gelecekte 300 bin kişi olarak planlamış olmalılar ki projelerini de bu yönde hazırlamışlar. Geniş arazileriyle göz kamaştıran Çatalca’nın gerçek nüfusu 2018 verilerine göre 72966 iken birilerinin projelerine göre ise 300 binlerde gösterilmesi çok manidar değil mi? Çatalca için hedeflediğiniz nüfusu, projelerinizdeki rakamlara mı gizlediniz?  Sonra Çatalca’da tarımı geliştireceğiz diyorlar. 300 bin nüfus yerleştirdiğiniz bir ilçede tarımı, hayvancılığı nerede yapacaksınız merak ediyorum. Çatalca’dan geçen hızlı trenle ilgili şu detayı da paylaşıp bu konuyu kamuoyunun takdirine bırakacağım. Aynı projenin detayında Sayın Binali Yıldırım ve Sayın Mesut Üner şunu paylaşmış; “Toplam 78 km’lik tren hattının 235 km’si Çatalca’dan geçecek” matematikte hiç iyi değilimdir ama öyle yaptım böyle yaptım bunu anlayamadım. Toplamda 78 km olan bir tren hattının 235 km si Çatalca’dan nasıl geçecek biri çıksın anlatsın lütfen… Çatalca’da yaşayan bir seçmen olarak kafam karıştı… Bana kalırsa Çatalca için planlar başka, gösterime sunulan projeler başka.  Görünen o ki onların kafaları daha da karışık… Bu Çatalca’yı ne yapmalı? Tarım ve hayvancılık merkezi mi lojistik üssü mü? Şu ayrıntıya da yer vermeden geçmek istemiyorum. Mesut Üner lojistik üssü olarak planladıkları bölgenin Muratbey Mahallesi olduğunu söylemişti. Peki “halkı halk ile birlikte yönetmekten” bahseden bir anlayışı benimsemiş bir aday olarak, Muratbey Mahalle Halkı’na burayı lojistik merkezi yapacağız sizin fikriniz nedir, projenin bu bölgede uygulanmasına rızanız var mı diye soruldu mu? Yoksa nasıl köy tüzel kişiliği yaptım oldu mantığıyla köy halkına sorulmadan alındıysa, aynı şekilde insanların yaşam şartlarını değiştirecek böyle bir projede yine yaptık oldu mantığıyla hiç rıza alınmadan mı yapılacak?
ŞEHRİEMİN OLMAK
CHP’li Milletvekili Özgür Karabat’tan bahsetmişken, Mesut Üner’e 69 seçmenin Muratbey’e nasıl geldiğini, kendi evinden çıkan seçmenleri sordu. Belediye Başkanı’na eskiden şehriemin dendiğinden, şehri emin ellere teslim etmek manasına geldiğinden söz etti. Üner’in bu seçmenlerin cevabını vermediği için şehriemin olamayacağına vurgu yaptı. Ben, Sayın Mesut Üner’i haftalar önce bir yazımda uyarmıştım. Bu konu ile ilgili olarak kamuoyuna bilgi verip, açıklamada bulunarak seçmende oluşan soru işaretlerini aydınlatması gerektiği tavsiyesinde bulunmuştum. Ancak böyle bir bilgilendirme ve açıklama olmadı.  Senin Belediye Meclis Üyen, Çatalca Belediye Meclisi Salonu’nda ilçe halkının huzurunda, canlı yayında ‘Mesut Üner 48 saat içerisinde çıkıp bu seçmenlerle ilgili basın açıklaması yapacak’ dedi. Ancak Sayın Üner’in bu manada basın açıklamasını geçtim, yaptığı herhangi bir ciddi açıklaması olmadı. Üner yalnızca kahve toplantılarında (ilçe başkanı 69 diyor, adayları 4 tane diyor bende anlamadım kaç tane var) diye bu konuyu geçiştirmek için esprilerle kaynatıyor. Bu konu öyle dalgaya alınıp, esprilerle geçiştirilecek türden bir konu değil. İşte Şehriemin olmak için, seçmenin kafasında soru işaretleri bırakmamanız gerekiyor. Seçmenin kafasında soru işaretine neden olan bir diğer konu Mesut Üner adaylığının ilk günlerinde ‘mimar’ ibaresini seçim propagandasında kullanıyordu. Şimdi mesleği olan mimar kelimesi kullanılmıyor. Seçim çalışmalarında da mesleğiyle alakalı hiç bir şey konuşmuyor. Bu da seçmende merak uyandırıyor. Acaba diploması yok mu diye? Bana göre, mimarmış değilmiş çokta mühim değil. Belediye Başkanlığı’nın okulu yok sonuçta. Ama seçmen merak ediyor, diplomalı mimar mı diye? Bu diploma konusu da bir süredir kamuoyu gündemini meşgul eden konulardan biridir. Ben Mesut Üner’in mimar olduğuna inanıyorum. Ama bir projesi ya da mesleğini bu anlamda yapmadığı için belki bu mimar detayını kullanmıyor olabilir.  Ama Sevgili Mesut Üner’in yerinde olsam o mimar diplomamı çıkartıp kamuoyuyla paylaşırım. Ben şahsen bir belediye başkanı adayı hakkında hiçbir şüphe kalsın istemem. Çatalca’yı yönetmeye aday olan kişinin, seçmenin kafasında soru işaretlerini aydınlatması ve her şeyi halkıyla paylaşması gerektiğine inanıyorum.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa