Silivri Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen Ömer Seyfettin Kütüphanesi için açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Silivri ile yatıp Silivri ile kalkmaya, gece uyumadan gündüz yorulmadan bu şehrin güzel insanlarına hizmet etmeye ve hizmetkâr olmaya devam edeceğiz” dedi.
Silivri Belediyesi, ilçede yaşayan çocukların ve gençlerin eğitimine yönelik yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekledi. Yeni Mahalle Varnalı Caddesi Gülsen & Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi bünyesinde 400 metrekare alanda Ömer Seyfettin Kütüphanesi inşa edildi. Zemin, giriş ve asma kattan oluşan Ömer Seyfettin Kütüphanesinin içerisinde; 10.000 kitap, grup çalışma alanı, bireysel çalışma alanı ve 10 bilgisayardan oluşan dijital kütüphane bulunuyor. Silivri’ye kazandırılan kütüphaneyle birlikte Silivri’de yaşayan çocuklar ve gençler bilgiye çok daha kolay erişebilecekleri bir merkeze kavuşmuş oldu.
Törende bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ‘Hizmetlerimiz kimseler için değil, herkes içindir’ diyerek Silivri’de yaşayan 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın eğitimi, sağlığı, huzuru ve güvenliği için çalışıyor; tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle İstanbul’un en güzel ilçesi olan Silivri’mizi daha güzel ve daha yaşanabilir hale getiriyoruz. 400 metrekare alandan oluşan Ömer Seyfettin Kütüphanemizin açılış töreninde sizlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Zemin, giriş ve asma kattan oluşan ve içerisinde 10.000 kitap bulunan kütüphanemiz, okuma alanları, bireysel çalışma alanları ve 10 bilgisayarlı dijital kütüphanesi ile hizmet verecek. Öncelikle kıymetli iş birliği ve desteklerinden dolayı Gülsen Hanım, Ökkeş Bey ve Nakipoğlu ailesine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Merhum Ömer Seyfettin ‘Yeni Lisan’ isimli makalesinin sonunda gençliğe şöyle seslenmiştir; ‘Ey Gençler, sizi bekleyen vazifeler pek ağırdır. Siz bütün dünyaca silinmek istenilen bir milleti kurtaracaksınız. Uyanınız, galebe için düşmanlarınızı tanımak lazımdır’ Sadece düşmanı değil, kendimizi de tanıyıp bileceğiz. Zira insanın kendisini tanıması irfandır, çevreyi tanıması ilimdir. İlmi bilen aldanmaz, imanı bilen aldatmaz ve kendini bilen aldatılamaz. Bilgi, görgü ve tecrübeyle vasat bulan şuur, sadece bu çağın değil, her çağın söylem ve eylem deposudur. Şuurlu insan, kendini sürekli aşma kararlılığı, hayatın gerçekleriyle sürekli güncelleme kabiliyeti gösteren insandır. Şuur varsa, yılgınlık kaybolur. Şuur varsa, çılgınlık dizginlenir, taşkın heyecanlar frenlenir, denetimsiz ve kontrolsüz hevesler gemlenir. Ufuk ve milli gurur sahibi Türk gençliği istikbalin mesajı ve istiklalin meşalesidir. Bu mesaj silinmeyecek, bu meşale sönmeyecektir. Silivri Belediyesi olarak bütün proje ve yatırımlarımızda geleceğimizin teminatı çocuklarımıza öncelik veriyoruz. Silivri Belediyesinin marifetiyle Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle Eğitim Akademisi, yine Nişantaşı Üniversitesi iş birliğiyle sürdürdüğümüz Güzel Sanatlar Akademisi, yeni okullar ve kreşler, müzeler, parklar, yeşil alanlar, yüzme havuzumuz başta olmak üzere spor yatırımlarımız bu gayretlerimizin bir göstergesidir. Ancak özellikle ifade etmek isterim ki; ilçemizde kütüphane konusunda büyük bir ihtiyaç olduğunu biliyorduk. Buradan sormak istiyorum; bizden önceki 10 yıl bu ilçeyi yönetenler bu şehre kaç tane kütüphane yapmışlar? Barış Manço Çocuk Kütüphanemizi ve Vega AVM etkin kütüphanemizi hizmete sunduk. Bugün de Ömer Seyfettin Kütüphanemizi hep birlikte açıyoruz. 12 köy kütüphanemizin yanı sıra, 300 araçlık otoparkımızın teras katında yapımına devam ettiğimiz Etüt Merkezi ve Gençlik Kütüphanesi, Millet Bahçesi Millet Kütüphanesi, İlçe Kaymakamlığı binasında yapacağımız Şehir Kütüphanesi ve sahildeki kitap kafemizle birlikte 19 kütüphaneyi sizlere hediye ediyoruz” dedi.